Szerkesztők ajánlják Szele Tamás: Sri Lanka könnyei
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bebes István szerint politikai haszonszerzésből mocskolják a várost…

via Civilhetes

2019. március 23. 00:00 | 0 hozzászólás

Nem, nem, kedves polgármester úr! Senki nem mocskolta a várost, pusztán egy iskolai visszaélésről és önről volt szó, ön azonban nem azonos a várossal. Vagy úgy gondolja, hogy igen?

Tudja az, hogy a gyerekeket ki akarták vezényelni a városi ünnepségre, ahol a vérfideszes polgármester mond beszédet (amiben ugye (elvileg) egy csöppnyi aktuális politika nincs, pusztán a ’48-as márciusi ifjakról szól), vészesen emlékeztet a gyerekkoromra, amikor pl. május elsején hiába esett a hó, a kisiskolásoknak is matrózruhában fel kellett vonulni az utcákon.

Azt írja, hogy politikai haszonszerzésből mocskolják a várost…

Ne tessék már ezt mondani. Tudomásom szerint egyetlen ellenzéki szervezet sem emelt szót – eléggé helytelen módon – azért, mert kirendelték az ötödikes gyerekeket a városi ünnepségre. Nem hiszem, hogy azoknak a szülőknek, akik háborogtak azért, hogy gyereküknek kötelezővé tették a részvételt, bármilyen politikai haszonszerzés szándékuk lett volna. Hogy őszinte legyek, azon csodálkozom, hogy egyáltalán valaki mert szót emelni ezért. Tudja – sajnos – a mi városunkban is tapasztalható, hogy meg vannak félemlítve az emberek. No, nem a fideszesek, vagy a Fideszhez közelállók, a Fidesz szekere rúdját tolók, talán még azok sem, akik csendben vannak és meghúzzák magukat, de aki nyíltan az ellenzék oldalán áll, annak nagyon meg kell gondolni magát, hogy hol, milyen politikai eseményen mer mutatkozni.
Az ilyen ember

    Félti a saját, vagy családtagja, hozzátartozója munkahelyét,
    Csak lopva mer valamelyik ellenzéki pártnak segíteni, mert ismét csak a megélhetése forog kockán
    Az ilyen ember elhagyja azt a pártot, aminek évekig tagja volt, (és az nem a Fidesz) mert a megélhetése…

És ezek sajnos a mi városunkban is jelen vannak. Ön, kedves polgármester úr, nagyon ért ahhoz, hogy szinte egy szó nélkül megfélemlítse az embereket. Én még emlékszem arra, hogy egy alkalommal a szocik piactérnél történő aláírásgyűjtő kitelepülésekor ön beült a Spár presszó ablakához és onnan figyelte, hogy kik mennek oda a pulthoz aláírni. Bizony, sikeres volt az akciója, mert akik észrevették – és félteni valójuk volt – vissza is fordultak gyorsan. Azóta már nincs ilyen gond, mert önkormányzati rendelettel tiltották el a forgalmasabb helyekről a kitelepülést. Engedélyezték olyan helyeken, ahol – kis túlzással, de – még a madár sem jár. Ez viszont, kedves polgármester úr, politikai haszonszerzés. Mégpedig a pozíciójából adódó hatalommal való visszaélés.

Tudja, polgármester úr, ebben az esetben talán jobb lett volna önnek, ha nem reagál a Facebook-oldalán, talán már le is csengett volna ez az ügy, de ön jól felkavarta az állóvizet.

Azt írja: „[...] Nemzetközi nagytőkéseket, idegen érdekeket szolgálnak ki. Olyan brüsszeli bürokratákat, akik lebontanák a nemzetállamokat, hogy a helyüket átvegye egy multikulturális katyvasz, az úgynevezett Európai Egyesült Államok”.

Ne nevettessen, polgármester úr! Hogy jön ez ide? Mindez azért, mert pár szülő elhatározta, hogy nem engedi, hogy a gyerekének más mondja meg, hogy milyen rendezvényen vegyen részt? Mi köze van ennek a szövegnek ahhoz, ami nálunk Körmenden történt?

Aztán kioktat: „A szabad sajtó eszmeisége nem azt jelenti, hogy bárkiről, bármikor, bárhol, bármit írhatnak felelősség nélkül. Nem azt jelenti, hogy pusztán politikai haszonszerzés miatt, egy hazáját szerető tanár, szerencsétlenül megfogalmazott mondatait kiforgatva, hazugságokkal mocskolhatnak be városokat, intézményeket, vagy azok vezetőit.”

Nem a sajtó háborodott fel, hanem a szülők. A sajtó csak azt tette, ami a dolga, amiért van. Közzétette a hírt, amire a szülő megkérte. Nem igazán fedik a valóságot felháborodott szavai, mert semmiféle hazugságot nem írtak, a szülők nem hazudtak. Ezt az is bizonyítja, hogy a 444.hu cikke után visszavonták a kötelező részvételt.

Senki nem mocskolt senkit, sem Körmendet, sem a szóban forgó iskolát, sem a vezetőit. Egy puszta tényt tettek közzé.

Az eset megoldásaként elég lett volna annyi: Elnézést, tévedtünk.

Ön már nemzetközi nagytőkéseket, idegen érdekek kiszolgálását vizionálja. Kifejezi Európa Unió-ellenességét azzal, hogy brüsszeli bürokratákat emleget. (Jut eszembe, Sorost miért hagyta ki?) Ha én Fidesz-tag lennék, mint ön, akkor most, a szégyenletes március 20-i események után nem emlegetném Brüsszelt. De ön tudja.

Ez az eset elég nagy sajtónyilvánosságot kapott, ebből következően ezentúl már biztosan nem fognak iskolás gyerekeket kötelezően kirendelni semmilyen városi rendezvényre. Ennyi eredménye legalább volt.

Március 15-e elmúlt, a városi rendezvény meg lett tartva kötelezően kirendelt gyerekek nélkül is, és sok embernél a Fidesz is szerzett egy fekete pontot, polgármester úr – az esethez nem illő – Facebook posztjával.

 

K. Kovács Marika
 


A cikk eredetije: Bebes István szerint politikai haszonszerzésből mocskolják a várost…


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges