A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bayer ír, Áder, Orbán, Kövér hallgat

via Hír24

2013. január 9. 10:03 | 2 hozzászólás

Korábban az államfő, a miniszterelnök és az Országgyűlés elnöke is elítélte a zsidólistázó jobbikos politikust. A fideszes publicista ügyében még nem szólaltak meg, pedig egyre többen vélik úgy, hogy Bayer és Gyöngyösi ugyanazt tették, csak más párt színeiben.

A Fidesz-szóvivő ugyan óva intett attól, hogy összemosódjon Bayer újságíróként megfogalmazott véleménye és a Gyöngyösi parlamenti felszólalása, mégis egyre többen vélik úgy, hogy az újságíró és a politikus egy platformra került.

A Hit Gyülekezete és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is elítélte Bayer Zsolt írását. Közleményük szerint „minden olyan megnyilatkozás, amely származás alapján bélyegzi meg az emberek egy csoportját, - az Örökkévaló által saját képmására teremtett társainkat -, és származási alapon egy részüket állatnak minősíti, szemben áll az isteni parancsolattal és a civilizált társadalmak normáival.”

Mint írták a Bayer-cikk, illetve a Parlamentben a zsidók listázását követelő képviselő nézetei közös gyökerekből fakadnak: a faji gyűlöletből, amely a múlt században már magyarok százezreinek halálát okozta. Minden józan embernek fel kell emelnie a szavát az ilyen, és ehhez hasonló rasszista megnyilatkozásokkal szemben, mert csak ez biztosíthatja Magyarország békés fejlődését.

Korábban Bajnai Gordon sürgetett ugyanolyan egységes kiállást, mint a jobbikos Gyöngyösi ellen. A Haza és Haladás Egyesület elnöke szerint a kormányfő ezúttal sem maradhat néma, hiszen uszításával most a barátja ejtett foltot Orbán Viktor és a Fidesz becsületén.

Mivel a három közjogi méltóság eddig a Bayer-ügyben nem szólalt meg, ezért érdemes visszaidézni, miként vélekedtek Gyöngyösiről.

Tovább...


A cikk eredetije: Bayer ír, Áder, Orbán, Kövér hallgat


Hozzászólások


poligon
5 éve

...innen van a finomkodásnak vége,betelt a pohár...nyomatékkal,felszólitom a Fidesz csapatát...menjen a Bayer...Münchenbe...

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Van is  miért hallgatniuk!