A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bajban van a kormány - várja a magyarázkodást az EU

via Napi.hu

2018. október 16. 11:45 | 0 hozzászólás

Alig van szabályosan megvalósított pályázat, túl sok a korrupciógyanús ügy. Az Európai Bizottság várja a figyelmeztető levelére a választ, amit kormányunk mindezidáig nem küldött el, pedig a bizottság addig nem fogad be számlákat, ameddig nem reagálnak.Mi következik? Hagyja a kormány, hogy elszálljon a költségvetési hiány?

A gondok a gazdaságfejlesztési és innovációs (GINOP), a környezeti és energiahatékonysági (KEHOP), illetve a terület- és településfejlesztési operatív programmal (TOP) vannak. A bizottság addig nem fogad be számlákat, amíg a kormány nem reagál a testület észrevételeire ezekkel kapcsolatban. Szúrópróbaszerű ellenőrzéseken ugyanis kiderült, hogy alig van szabályosan megvalósított pályázat, túl sok a korrupciógyanús ügy.

A kormány az uniós támogatásokat a költségvetés terhére, lényegében állami forrásból előfinanszírozta az elmúlt időszakban.Ezért megugrott a büdzsé hiánya. Az EU-s szabályok szerint ha egy tagállam előfinanszírozza az uniós támogatásokat, akkor az erre a célra költött összegek nem számítanak bele az ESA szerinti éves hiányba, ám ezt úgy kell érteni, hogy a tagállam megküldte a számlákat Brüsszelbe, de a bizottság még nem fizetett.

Tovább...


A cikk eredetije: Bajban van a kormány - várja a magyarázkodást az EU


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges