A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Baj van, ez nem gyakorlat, azonnal változtasson Gmail jelszót!

via 24 HU

2016. április 1. 10:39 | 1 hozzászólás

Egy magyar internetező véletlenül fedezte fel, hogy Google-jelszava 15 ezer továbbival együtt nyilvánosan elérhető. Azonnal változtasson, ráadásul lehetőleg ne csak Gmailben, hanem minden más szolgáltatásban!

Az Origo egyik olvasója küldte be a portálnak saját történetét, mely szerint különféle internetes szolgáltatásaiban és fiókjaiban furcsaságokat tapasztalt, végül pedig kiderült, hogy mindez onnan eredt, hogy Google (és ezáltal Gmail) fiókjának belépési neve és jelszava nyilvánosságra került.

A jelek szerint az adatok a Budapest Sportiroda oldaláról kerültek ki, a BSI-t törték fel hackerek, és az itt valaha regisztráltak adatai kerültek ki – ez viszont azért furcsa, mert mi találtunk olyan felhasználónév-jelszó párost, amelynek tulajdonosa sosem használta a BSI szolgáltatását.

A 15 ezres lista egy észt fájlmegosztón található meg, és a szúrópróba-szerűen kipróbált név és jelszó párosok valóban működnek, tehát úgy tűnik, az adatok tényleg valósak. Ráadásul a torrentoldalra, vagy a listára hivatkozó beszélgetésből az is kiderül, hogy a Gmail-fiókokon keresztül más szolgáltatások jelszavait is megszerezhették illetéktelenek. Egy francia fórumon például én is rátaláltam saját e-mail címemre és jelszavamra egy Spotify belépéseket listázó bejegyzésben, ahol máris azon örömködtek a felhasználók, hogy a prémium előfizetésekkel rendelkezőknek így akár a bankkártya-adatait is megszerezhetik.

Tovább...


A cikk eredetije: Baj van, ez nem gyakorlat, azonnal változtasson Gmail jelszót!


Hozzászólások