A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az ügyészség vizsgálja a Magyar reformok működnek!-kampányt

via 168 Óra Online

2016. május 28. 10:11 | 0 hozzászólás

A Mérték Médiaelemző Műhely szerint a Médiahatóság törvényellenesen nem lép fel a társadalmi célú reklámnak álcázott folyamatos kormánypropaganda ellen, ezért az ügyészséghez fordult, ahol vizsgálat indult az ügyben. Az ügyészségi vizsgálat eredménye az aktuálisan zajló Üzenjük Brüsszelnek-kampány televíziós sugárzását is érinti.

A médiatörvény tiltja a választási kampányidőszakon kívül a politikai reklámot a rádiókban és a televíziókban – hangsúlyozza a Mérték blogbejegyzése. A szervezet ezért hónapok óta próbálja elérni, hogy a médiahatóság megszüntesse a rádiókban, televíziókban folytatott törvénysértő gyakorlatot.

A médiatörvény szerint van társadalmi célú reklám ( pl. adakozzunk a beteg gyerekekért), közérdekű közlemény (fontos információt közöl: pl. eboltás lesz a kerületben), és van a politikai reklám (politikai kampánycélt szolgál, így csak kampányidőszakban közölhető: pl. szavazz a zöldekre, rosszabbul élünk, mint 4 éve).

A Mérték szerint a kormány népszerűsítését célzó közlések is politikai hirdetések, vagyis ezek közlése kampányidőszakon kívül törvénysértő, s ezért az ezeket a hirdetéseket közlő médiumok is felelősek.

A Mérték 2015 őszén beadvánnyal fordult a médiahatósághoz, hogy azt kérje: mondja ki, hogy mivel nincs kampányidőszak, jogsértő a Magyar reformok működnek! kampányszpotok közlése, közöltetése.

Tovább...


A cikk eredetije: Az ügyészség vizsgálja a Magyar reformok működnek!-kampányt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges