A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az NMHH úgy táncol, ahogy Vajna érdekei kívánják?

via Zoom

2017. szeptember 4. 10:28 | 0 hozzászólás

Számos formai hibát vétett Andy Vajna cége a békéscsabai rádiófrekvencia pályázatán, ami felett szemet hunyt a médiahatóság, ellenkező esetben a 24 éve működő helyi rádió nyert volna fideszes filmmogullal szemben – írja 24.hu.

Békéscsabán az elmúlt huszonnégy évben a helyi 88,9 MHz-es frekvencián az – eredetileg betéti társaságként működő – Interax Kft. nevű családi vállalkozás eleinte Start Rádió néven, később Rádió 1 Békéscsaba néven működtetett rádiót. A Rádió 1 Békéscsaba műsorai helyben készülnek a mai napig, hírblokkjaiban kiemelten foglalkozik a térséggel kapcsolatos információkkal, a műsorkészítéshez helyi szakemberek segítségét vette igénybe, és tudtak ott hirdetni a helyieket megszólítani kívánó vállalkozások is. A cég az iparűzési adójával Békéscsaba fejlődését segíti. Amikor azonban lejárt a műsorszolgáltatási jogosultsága, a Médiatanács 2016 második felében megpályáztatta a frekvenciát, és idén júniusban a Vajna-féle Radio Plus Kft.-t hozta ki győztesnek.Vajnáék győzelme két dolognak volt köszönhető

A Médiatanács nem zárta ki a Radio Plust a pályázatból, holott az több olyan mulasztást is elkövetett a pályázat során, ami erre alapot adhatott volna.
A pályázatok tartalmi értékelésekor az úgynevezett szubjektív résznél a tanács plusz egy pontot adott Vajnáéknak, míg a tapasztalt helyi rádiósoknak nem. Akkor ugyanis döntetlen lett volna az eredmény az összpontszámokat tekintve.

A potenciálisan 63 ezres vételkörzetű békéscsabai 88,9 MHz-re vonatkozó helyi rádiós pályázat kiírása alapján a pályázóknak olyan, valamely banknál lévő elkülönített célszámla meglétét kellett volna igazolniuk, amelyhez még a pályázók sem tudnak hozzáférni, és sikeres pályázat esetén később az azon lévő elkülönített összegből csak a rádió működésének első három havi működése lenne finanszírozható – ezt Vajnáék nem tudták teljesíteni a 24.hu szerint.További probléma volt a pályáztatás során, hogy a Radio Plus az egyik anyavállalat, a delaware-i adóparadicsomban működő

Tovább...


A cikk eredetije: Az NMHH úgy táncol, ahogy Vajna érdekei kívánják?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges