A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az MSZP változatlanul abban bízik, hogy nem pártpolitikus lesz az elnök

via mszp.hu

2012. április 16. 19:23 | 9 hozzászólás

Az MSZP mindaddig bízik abban, hogy a Fidesz-KDNP-frakció nem pártpolitikust javasol államfőnek, amíg nincs ezzel ellentétes hivatalos közlés - mondta Mesterházy Attila hétfőn sajtótájékoztatón.

A szocialista párt elnök-frakcióvezetője úgy fogalmazott: azt reméli, hogy a kormánypártok esti frakcióülésük előtt meghallják az emberek többségének véleményét, és nem pártkatonát, hanem az államfői tisztség méltóságát visszaszerezni képes, köztiszteletben álló személyiséget jelölnek köztársasági elnöknek.

Kérdésre válaszolva Áder Jánossal kapcsolatban - akinek jelölése mellett a Fidesz elnöksége pénteken egyöntetűen foglalt állást az MTI információja szerint - azt emelte ki, hogy házelnöksége alatt csak háromhetente ülésezett a parlament, hogy a 2005-ös köztársaságielnök-választáskor a titkos szavazás ellenére ellenőriztette a fideszes képviselők szavazólapját, illetve hogy korábban a bűnözők pártjának nevezte az MSZP-t, amiért feltételezése szerint az egyik börtönben többen szavaztak a szocialistákra, mint a Fideszre.

Szintén felhozta, hogy a fideszes európai parlamenti képviselő volt a kidolgozója a Velencei Bizottság által kifogásolt bírósági reformnak és az új választójogi törvénynek is. "Ebből a politikusi arcélből nem az körvonalazódik a számunkra, hogy nagyon nagy változás történne ahhoz képest, mint ha Kövér László lenne a jelölt" - jelentette ki Mesterházy Attila, hozzátéve, ezért tartanák támogathatóbbnak, ha egy köztiszteletben álló konzervatív értelmiséginek szavazna bizalmat a kormányoldal.

A pártelnök-frakcióvezető megerősítette, hogy az MSZP nem szavazza meg hétfőn az új országgyűlési törvényt. Ezt úgy indokolta: nem támogatják a képviselői jövedelmek növelését, és nem értenek egyet több más, a zárószavazás előtt beterjesztett módosító indítvánnyal, így például a Költségvetési Tanács jogkörének szűkítésével sem.


A cikk eredetije: Az MSZP változatlanul abban bízik, hogy nem pártpolitikus lesz az elnök


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kedves Apolitikus!
Mint írtam, egyenlőre rejtély a kinevezés háter,és néhány hét múlva azt hiszem tisztábban fogunk látni. Én az egyik lehetőséget sem zárom ki. Se pro, sem kontra. Azt gondolom, hogy addig amíg konkrétum nincs nem törhetünk pálcát.
Bár igaz hogy a baj nem jár egyedül-de ettől függetlenül azt gondolom, hogy az elitélt kivégzésével még várni kéne legalább addig amíg az itélet meg nem születik. Kár lenne előre kiönteni a gyereket, mikor a fürdővíz még a dézsában van.

Apolitikus képe

Apolitikus
6 éve

Én nem bízom abban, hogy Áder jelölése bármit is változtat Orbánék hozzáállásán. A "számüzetés" ne tévesszen meg senkit. A leendő elnök több olyan jogszabálytervezet elkészítésében segédkezett a "számüzetése" alatt, amelyik kivívta az EU és a Velencei Bizottság neheztelését. Nincs itt semmilyen változás, és semmilyen belső ellenzéke Orbánnak. Egyszerűen megtalálták a megfelelő embert erre a posztra.

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kedves Erika1!    

Azt gondolom, hogy a hatalom imádata, nem csak a FIDESZ privilégiuma. Ilyet a baloldalról is lehet hozni példának.(Ismétlem, nem az Ádert védem, csupán azt mérlegelem, hogy ennek a kinevezésnek mi lehet a hozadéka, vagy van-e egyáltalán hozadéka a baloldal számára.)

Az a tény, hogy félre állította a „Vezér” – elküldte Brüsszelbe – és az a tény, hogy mint egy potenciális ellenlábas volt a FIDESZ berkein belül, elgondolkoztat.

Nem tudom, hogy Áder ezért a pozícióért a teljes fegyverletételt választotta, illetve a megbocsátásért cserébe – felvállalja-e egy szolgalelkű, aláíró gépezet szerepét, vagy netalán ellenpontot akar képviselni a „Vezér” esztelenségével szembe.

Az is elgondolkoztató, hogy kormányátalakításra kerül sor. Vajon a hű vazallusok belátták, hogy a hajó elsüllyed, és mint a patkányok menekülnek, vagy pedig egy csendes ellenállás kezdődött a „Vezér” és körei ellen? Még azt hiszem, nem lehet tudni a választ pontosan.

Azért azt be kell látni, a külföldi nyomás elég nagy. Lehet az is, hogy az értelmesebbjei, ezt a nyomást látva, arra a következtetésre jutottak, hogy nem minden frankó. Ezért aztán inkább távoznak a hatalomból.

Viszont ennek az ellenkezője is elképzelhető, - mégpedig az, hogy a „Vezér” tisztogat. Az előbbinek jobban örülnék, ugyan is kár azt hinni, hogy majd a külföld megoldja a mi problémánkat. ( Ha megteszi, akkor azért keservesen fizetünk, meg- csak csendesen mondom akár a szélsőjobboldali kormány is lehet- alá Olaszország, by Berlusconi- ott ez történt- nálunk mondjuk nem kéne.)

Lehet, hogy az értelmesebbek arra a következtetésre jutottak, hogy ezt meg kéne akadályozni- azért nem mindenki hülye, a FIDESZ-ben sem. Kár azt gondolni.

Nem tudom. Egyelőre, rejtély számomra Áder jelölése. Az igazi háttér néhány hét múlva fog kiderülni, azt gondolom.

 

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Ezzel  az  emberrel  mi  csak  veszíthetünk  ,  de  az  hagyján  az  Ország  is  veszít  vele  .  Egyben  ugyanis  nagyon  mefgegyeznek  Orbánnal  , a  hatalom  imádatában  .  Sajnálom  a  következő  demokratikus   kormányt  .

Amig  Palibá  csak  1  évet  szolgált  volna  a  következő  ciklusban  Áder  szinte  "végigveri " majd,  3  évig  ül  a  nyakán   .Nem  lett  volna  kifizetődöbb  ha  Palibá  marad  ?Furcsa  egy  ország  vagyunk  mi  .

 

 

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Adnak  a  látszatra  ?????????


Zankai
6 éve

 

   Őszintén semmi értelmet nem látok abban , hogy egymásra villázuk a szavakat. Már korábban - a kétharmad elérésekor - nyilván való volt , hogy itt kő kövön   nem marad nem maradhat mert az ellenzék súlytalanná vált. Amit tenni tudunk az az abszurditás határán mozgó törvényhozási folyamat bemutatása .

  A szöveg itt hatástalan  a  hiteles ellenőrizhető adatok  és tények  valamint annak    bemutatása, hogy  hová vezet - ország  csőd- az  az út amit a kormány választott lehet csak hatásos. Hiszen nem vagyunk iellenzékben magunkra hagyatva a világ számottevő elmemzői , sajtója,kormányai úgyan így látják mint mi . Van tehát - és nem is akármilyen  - segítségunk  és talán arra sem árt rámutatni , hogy itt az én vagyok az Vezír sehová máshová mint oda vezet , hogy ma vagy holnap tönkre  megy az  ország

Ráadásul  tessék csak odafigyelni az ellenzék egy része -LMP és a JOBBIK- odáig ment , hogy az összes bajok forrássa  Kádári elhárítási rendszer  feltáratlanságából ered.Ergo nincs it sem belső , pláne gazdasági  világ válság    van viszont le és elszámolni való főként és mindenek előtt azokkal  akik      utjában állnak jobb oldalnak.                       

 Tudunk valami tenni azért , hogy  javunkra -az országot értem alatta válozzanak        a dolgok .  Azt  most     látni lehet, hogy a  világ válság még tart és nincs itt a kánaán        beköszöntének ideje . Megyőződésem szerint eljött egy új alapokon   nyugvó  összefogás ideje tehát az ország szekerét ki kell húzni akátyúból  útnna és csak az   után lehet a hogyan és merre vitatkozni.       A célszerüüűség azt diktálja aki ezt nem érti meg az álljon félre vagy a nép         magára vállaja a félreállítást.

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kedves dmolnár!

Megmondom, őszintén, zavarban vagyok Ádert illetően. Nem tudom, hogy mit is gondoljak. Áder volt valaha Orbán egyik szóba jöhető potenciális ellenlábasa a FIDESZ-ben( még politikus időszakában) Ezt tudta a „Vezér” is, éppen ezért félre is állította, ahogy azt egy „Vezérnek” kell tennie. Magyarán Ádert „leépítette”, vagy ha jobban tetszik száműzte a hatalom köreiből. Nem tudom, hogy most ezt hogyan is lehet értékelni. Mibe kerül ez Ádernek. Nem hiszem, hogy a „Vezér” egyszerű hűségnyilatkozattal és szánom-bánom metodikával beéri, bár a nemzet „helyesíró tolla” után lehet. Azt is el tudom képzelni, hogy ezzel akar úgymond egy „egyensúlyi” látszatot kelteni Orbán. Most nem az Áder védem, mert nem szorul az én védelmemre, csak éppen pont, az egyik „renegát” kinevezésével lehet, hogy „ellencsapást” akar Orbán kifejteni. Vajh, neki mibe kerül ez az „ellencsapás” Ha feltételezem azt, (aminek kevés a valószínűsége, de lehet, hogy benne van a pakliban), hogy Áder ott folytatja, ahol a leépítése előtt volt, akkor akár nyerhetünk is az ügyön, ha meg nem, akkor már úgy is mindegy- ezért viszont nem lehet az Áder okolni.(Csak Orbánt.)

 

dmolnar képe

dmolnar
6 éve

Erre szokták mondani, hogy hiábavaló reménykedés (volt). Perzse a felcsúti géniusz egy megoldhatatlan diilemma előtt állt. Értelmes ember, akit bárki bárhol elismerne (már nemzetközileg értem) még mutatóba se maradt a pártjában. Most akkor mégis mit tehetett? Egy báb kell, akit dróton rángathat, aki ugyanúgy aláír ezután is mindent, mint a félhülye és félművelt tolvaj elődje, de mégis legyen valamennyire ismert (az elismert már túl nagy követelmény lenne). Szóval Attilánknak ébrednie kéne.. Szolgák és csahosok minden pozicióban és nincs is más akarat...

Apolitikus képe

Apolitikus
6 éve

Hát kedves Attila, erre mondják, bízni Istenben, hinni a templomban kell. A mai országgyűlésben nem igazán. Ezzel eldőlt, hogy egy kártékony hülye helyett, kapunk egy dörzsölt FIDESZ-est. Már kezdi is a manóvereit. Kérdem én, hogy egy FIDESZ-es vezéregyéniség minek lép ki a pártjából? Kit akar ezzel megtéveszteni? Elhiszi valaki, hogy a kilépése után nem a FIDESZ-t szolgálja ki, mint elnök?