A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje: Botka László

via ATV

2017. január 19. 09:46 | 5 hozzászólás

Az, hogy Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aranyat érhet 2018-ban, nyugodt vagyok és elégedett – ezt Molnár Gyula mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.


A cikk eredetije: Az MSZP miniszterelnök-jelöltje: Botka László


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves PlalyA!

Neked ismét igazságod vagyon, mármint abban, hogy először a lyukakat kéne betömni, és csak a rendbehozott hajóval ajánlatos vízre szállni.

Csakhogy!
Az a legnagyobb gond szerintem - varrónő édesanyám áll példának előttem! - hogy van egy pont, ahonnan már nincs más megoldás, mint az elkesshedt, ócska anyagú ruhát (hajót, politikai irányzatot, megrögzött módszereket) kidobni!
Mert hiába stoppolgatjuk, újabb likak keletkeznek a régiek mellett!

És azzal az újabbakkal nem lehet már mit kezdeni, nincs hova visszamenekülni, ELŐRE meg nem lehet lyukas hajóval menni, csak alulra (a tengeri sügérek, murénák közé), ahogy írod.

Nos, jelenleg az a helyzet, legalábbis én így látom, ahogy írtam:
"A körülményekhez képest" még mindig Botka László a legjobb megoldás. Alkalmasabb embert nem látni se közel, se távol..
Ő olyan ember, aki nem esett messze a fájától, jó példát láthatott maga előtt, hisz az édesanyja Szolnok eredményes polgármestere volt szociként.
Biztos vagyok benne, hogy Botka Szegednek azért (is) jó polgármestere, mert konzultálhatott a kedves mamával, ha elakadt...

Továbbá:
Nem ismerem ugyan a szegedi önkormányzati testületi állapotokat, de feltételezem, hogy nem kell neki olyan erős "ellenszéllel" küszködnie a regnálása alatt, mint itt Esztergomban szegény Tétényi Évának kellett.

Abban igazad van szintén, hogy "MI MAGYAROK" (by Habsburg Ottó) hajlamosak vagyunk okosabbnak hinni magunkat másoknál, ez is volt a bajunk a nemzetiségi politikánk terén is az évszázadok folyamán.
Nem is értem, sokan miért akarják annyira azt a 64 vármegyés országot vissza, mikor ezzel a kis (többségében télleg magyar lakta) területtel sem bírunk el!!! :(((

Én már csak tudom, mert a Bácskában születtem, s édesanyám a II. v. háború alatt gyakran mondta, mikor nálunk volt az orosz front, hogy "Miért nem tanultam meg a szerbektől a nyelvet? Kivagyiságom miatt most iszom meg a levét. Mert ha tudtam volna beszélni az orosz katonákkal, a csillagos eget is lehozták volna nekünk! De neeeeem, neeeeem, nekem az derogált, hogy a szerb cselédlányunktól tanuljak!"

Hát itt a bökkenő - többek között.
Tehát Botka jó, de "Egy fecske nem csinál nyarat!"

Ja, és még valami!
Lehet, kapok ezért a pofámra, de csak kimondom, amit az azóta elhunyt párom hajtogatott:
"Az a baj a szocikkal, hogy előbb-utóbb kifarolnak a jelöltjük, majd megválasztott vezérük mögül.!"
Lásd: Horn, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai...
Azaz magukra hagyták őket, és így az ellenfeleknek könnyű dolga volt lebírkózni őket.

 

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves Zsadi!

Hát.... a lisztből lehet hogy egy jó szitával sok minent el lehet érni, ezt nem kétlerm, de egy lyukas hajóval nem lehet a tengeren közlekedni, csak lefele.  Előre semmiképpen.

Úgy gondolom, a lyukakat kéne először betömni és rendbe hozni a hajót- aztán lehetne csak vele a vízre szállni. Fordítva már megpróbálták, és az eredmény az látszik. 

Mi lenne ha egvyszer az életben úgy csinálnák, ahogy minde normális országba teszik? 

Nem volna érdemes kipróbálni, hátha nem  is olyan hülyék azok a más országbeliek?

Mi ,már sokszor meg akartujk mondani a nálunknál gyakorlottabbaknak, hogy mit és hogyan csináljanak,

Még sohasem sikerült épkézláb dolgot összehozni. ideje volna egyszer azt is kipróbálni hogy amit ők mondanak és működik, az nálunk hogyan muzsikál - hátha nem is olyan nagy hülyeség. Csak hát ehhez le kéne szállni a "magas lóról" és átülni egy pónira.

Hogy is mondta Botka - ideje volna abbahagyni a megalkuvást és az állandó félfordulatokat - tényleg ideje lenn- de így? Ennek szólt a "hát ..... nem is tudom."

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Óóóóóó!

Kedves PlalyA!

Ezek szerint - bár azt írod, nem is tudod -, mégis elismered, hogy a körülményekhez képest JÓ döntés Botka László...

Csakhogy az a baj (is!) ezzel a rosta likain kívül (mindegy, legyen szita, csak nem szeretem ezt a nevet senem!), hogy hallani fanyalgásokat az MSZP-sek közt is, ami nem kedvező.

Igazad van.
Vizet merni valóban nem lehet, azonban az egérszart ki lehet szitálni a jó lisztből, és azért ez nem mindegy szerintem.
 

 

plalyA képe

plalyA
2 éve

Hát.....nem is tudom.

Hiába jó a kapitány, ha a hajón több a lyuk, mint a szitán. A szitával sem lehet vizet merni.

Gratulálok Botka jelöléséhez. Szerény véleményem hogy már késő, 2014-ben kellett volna jelölni!