Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az MSZP erős párt lesz

via Stop

2014. június 1. 10:23 | 81 hozzászólás

Elrendelte az MSZP választmánya a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát, amelyen az elnök mellett megválasztják az országos elnökség tagjait is.

Addig az MSZP-t Botka László vezetésével az országos választási bizottság (ovb) irányítja és csak a tisztújítás után lesz vezetője az MSZP parlamenti frakciójának. Általános frakcióvezető-helyettesként pedig Tóbiás József irányítja a képviselők munkáját.

A választmány elnöke a testület budapesti zárt ülése közben, az MSZP székháza előtt újságíróknak elmondta: annak, aki szerepet akar vállalni az MSZP vezetésében, akár helyi, akár országos szinten, programmal kell rendelkeznie arról, hogyan szervezné újjá a pártot, és miként kíván hozzájárulni ahhoz, hogy "az Orbán utáni világra" egy modern, versenyképes, győzelemesélyes pártot tudjanak létrehozni.
Botka László közölte: a párt választmánya egyhangúlag hozta meg döntését a tisztújításról.

Az átmeneti időszakra az MSZP-t - az alapszabálynak megfelelően - az ovb vezeti - közölte, megjegyezve, hogy a választási bizottságot mint választmányi elnök ő vezeti július 19-éig. Hozzátette, hogy a választmány megerősítette a bizottság kilenc tagját is.

Ismertette, hogy a választmány elfogadta a kongresszus szervezésének szabályait is, így június 1-jétől 30-áig a helyi és a megyei szervezetek újulnak meg, és megválasztják az új kongresszusi küldötteket. Másfél hét múlva indulhat az országos tisztségre pályázók helyi kampánya, nekik az alapszabálynak megfelelően össze kell gyűjteniük a tagok tíz százalékának írásbeli ajánlását - mondta.

Úgy fogalmazott, azt remélik a következő másfél hónaptól, hogy dinamizálni fogja nemcsak a szocialista pártot, hanem az egész baloldali közösséget, és most már nem arról beszélnek, mi az oka a vereségnek, hanem megkezdődik az MSZP újjáépítése.

Kérdésre válaszolva Botka László azt mondta, Mesterházy Attila lemondott pártelnök az ülésen megköszönte az elmúlt években kapott támogatást, és jelezte, hogy az MSZP sikeréért akar dolgozni, valamint sok sikert kívánt a következő pártvezetőségnek. Mesterházy Attila biztosította a pártot, hogy a mindenkori vezetők számíthatnak a munkájára - mondta, hozzátéve, hogy a választmány vastapssal köszönte meg a munkáját.

Többszöri kérdésre sem válaszolt ugyanakkor arra, vállalná-e az elnökjelöltséget, közölte, hogy további kérdésekre később válaszol majd.

A szombati választmányi ülésen az is kiderült, hogy csak a július 19-ei tisztújítás után lesz vezetője az MSZP parlamenti frakciójának, addig általános frakcióvezető-helyettesként Tóbiás József irányítja a képviselők munkáját.

Tóbiás József szombaton újságíróknak az mondta: megegyezés van arról, hogy a frakcióvezető személyéről az országos elnökség dönt a megalakulását követően. A választmány július 19-re írta ki a tisztújító kongresszust, ahol az elnök mellett megválasztják az országos elnökség tagjait is.

Tóbiás József elmondta, az általános frakcióvezető-helyettes teljes jogkörrel irányítja a parlamenti képviselőcsoport munkáját.

Úgy értékelte, hogy fontos dolog dőlt el a választmányi ülésen. Az egyik - folytatta -, hogy az MSZP nem halott, a másik, hogy ha aludt is, felébredt. Véleménye szerint felelős vita volt, nem pozíciókról beszélt a választmány, hanem feladatokról.

Tóbiás József közölte, a választmány amellett tett hitet, hogy egy stabil, önbizalommal rendelkező, de a szuverenitását megőrizni képes párt épüljön fel, ehhez szereplők kellenek. A szereplőknek - miután elindult a jelölési folyamat - a következő napokban lehetőségük van arra, hogy feladatra vállalásokat tegyenek és megmérettessék magukat - fogalmazott, majd úgy folytatta: "így fogja tenni Botka László, így fogja tenni Tóbiás József és így fogja tenni bármely más vezetői tisztségre jelölt személy".

Hozzátette: ez egy nehéz időszak lesz az MSZP-nek, de csapatban megmenthető és 2018-ra a jelenlegi rendszer alternatívájaként erős társadalmi beágyazottsággal rendelkező párt lesz.

Mesterházy Attila pártelnök csütörtökön jelentette be lemondását magára vállalva ezzel az országgyűlési és az európai parlamenti választás kudarcát.

Pénteken az is kiderült, hogy július 19-én választhatják meg a párt új elnökét, ugyanis várhatóan akkor hívják össze a tisztújító kongresszust.

Az MSZP országos elnöksége múlt vasárnap este, az EP-választás eredményének ismeretében még csak felajánlotta lemondását a párt választmányának.

Azt már a parlamenti választás után tartott, április 12-ei választmányi ülés után bejelentették, hogy május 31-én is ülést tart a testület, amelyen elemzik a választási kudarc okait.


A cikk eredetije: Az MSZP erős párt lesz


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

De csak azért nem érted, mert bevesztek mindent amit a médiumokban hallattok. Észre kellene már venni, hogy  az a cél, hogy lesöpörjék az MSZP-t a színről.

NewTiborc képe

NewTiborc
4 éve

Hát, Brekeke!

Már írtam, hogy önmagammal is meghasonlottam. Megint úgy jártam. Most hallom a tv-ben, hogy a Molnár Zsolt hátráltatta a fidesz elleni kapányt, a Rogán elleni fellépést, stb. Szoros kapcsolatot tart több fideszes politikussal. Ő is a fidesz köryékéről érkezett. Ezek alapján bizonyos dolgokban igazat kell adnom. Ezek szerint nagyobb a baj mint gondoltam, ha ezek uán még mindig  élvonalban hagyják.  Ne és nem és nem értem.

 

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Miért? Mert tetszik nekik az Orbán-kormány. Nem lehet másképp, mert ha gondolkodnak, be kéne látni, hogy az MSZP-t nem tudják megkerülni, mindenképpen kell a kormányváltáshoz. De amíg az a céljuk, hogy minél jobban amortizálják az MSZP-t, addig ez sajnos nem jön össze. Tudod..., divat most az MSZP-t ócsárolni - ahelyett, hogy a valódi politikai ellenfelekkel foglalkoznának.

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Csak tudnám miért mindig azt a pártot  ekézik egyesek, aki jót is akar. Örömmel olvasnék hasonlókat  a kormány munkájának megítéléséről. Úgy látom, ebben az esetben beléfagy a szó a legnagyobb  hangadóba is. Egyébként úgy tudom, a Fidesznek van Gyurcsány fóbiája....

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Tehát ha én nem hozsanázok a csapnivaló párt munka és politika  melett és nyiltan megmondom, hogy sacc / kb 8 éve (valamivel több) az MSZP nagyrészénél, de az országos vezetésnél biztosan csak annak keresése folyik, hogy miért nem tudnak eredményeket elérni. Most épp Gyurcsiba keresik a hibát.

Akkor provi, bértolnok vagyok. Nem értem, de biztos igazad van.

Sőt annyira elvetemült gazember vagyok, hogy állitásomat gyakorlatban tényekkel megprobálom alátámastani. Lásd lejjebb.
Eddig a dolgok és föleg a tények engem igazolnak.

NewTiborc képe

NewTiborc
4 éve

Nyugalom, nyugalom: A brekegés nem hallatszik az égig. Minden normálisan gondolkodó ember tudja, hogy fontos az MSZP megerősödése, most nem a rivalizálás ideje van itt. Aki nem így gondolkodik, az vagy fizetett bértollnok, vagy nem baloldali érzelmű.

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Mellé nyultam valahöol

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Most kivételesen én mondom hogy ezt kettönk között hagyjuk abba, mert ha nagyon finoman fogalmazok akkor is csont elfogult vagy.
Ha már a kitalált aláirásba is kisérletezel a kötözködéssel??? Na jó.

Képzeld ha a nagymester elvtársat használtam volna?

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

:) Ebben az esetben te vagy a buzgó mócsing, mert te csináltad ezt a hülyeséget =D

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Na ebbe sincs igazad.

Mert!

Tételezzük fel, hogy valoban az FB alapján utánam néztek. Kizárt dolognak tartom és ott is csak azt mondtam amit itt, hogy az MSZP nem mükszik.

Na de mondom, hogy tételezzük fel, hogy ugy van ahogy mondod.

Akkor is minimum annyit elvárok, hogy legroszabb esetben aláirás vagy blöff aláirással annyit kapjak, hogy

"Az ön személye nem kivánatos még aktivistaként sem pártunkban. A beküldött adatait megsemmisitettük."

Buzgó Mocsing
legföbb illetékes elvtárs.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

"(egyébiránt MA-t nagyon sajnálom, mert a pártja mögüle is kilépett )"

Te már csak tudod :) Még szerencse, hogy nem te írod a jövő történelem könyveit :)

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Ne, hogy azt hidd, hogy az MSZP-ben teljesen hülyék vannak. Nem hiszem el, hogy nem ismerik a nevedet a Facebookról. Nyomtál te már olyan szövegeket az MSZP-ről,  hogy nincs az az ember, aki beveszi, hogy te aktivistának jelentkeztél.

Azt a szöveget meg jó lenne ha befejeznéd, hogy az MSZP nem csinál semmit, mert halvány fogalmad sincs, hogy mit csinálunk. Hogy te nem csinálsz semmit az MSZP érdekében az rendben - illetve dehogynem. Ahol tudod, hogy ócsárolod és égeted - de azt, hogy az MSZP, az MSZP-sek mit tesznek nagyon nem vagy képben. De nem baj. Csak nyomd a süket szöveget.

lilla- képe

lilla-
4 éve

katiicabogár!

a fanok mindenütt egyformák

dl-ban mszp-ben pontosan ugyanolyanok! :)

olvasom a facén

akik meg hivatalos álláspontot képviselnek, azok között a dk-t többen ekézik, mint fordítva :)

de így van rendjén:

 a dk túllépett ezen s azon

az mszp pedig most kezd túllépni--és reméljük sikeres lesz!

(egyébiránt MA-t nagyon sajnálom, mert a pártja mögüle is kilépett )

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Bogaram!

Én semmit nem tettem. Csupán azt az elvet követtem, hogy a puding probája, hogy megeszik.

Minden elöitélet és részrehajlás nélkül gyakorlatilag egy idöben aktivistának jelentkeztem mind két párthoz.

Én sztem mind kettő baloldali és mivel "hivatalból" gyakorlatilag majd minden nagyobb Bp.-i megmozduláson "részt kell venem" akkor mikor köztudott, hogy utállok minden tömget.

Tehát véleményem szerint nem követtem el semmi cseréptörést, hogy mind kettönek a magam mondján felajánlottam segítségemet.

Utána nem befolyásoltam semmit csupán hagytam, hogy az események folyanak körülöttem.
Az hogy ezek a folyamatok eddig azt mutaják, hogy a DK görcsöl és dolgozik ezerrel az MSZP meg nem csinál semmit az már nem rajtam mulik. Ez már nem az én hibám.

Ha a modik másképpen nem gondolják majd kb 1 hét mulva beszámolok, hogy ezzel a jelentkezésekkel gyakorlatban mi történt.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Igazad van. Valóban szemétség volt. Tudod, kettőnk között van egy lényeges különbség. Én belülről nézem az MSZP-t és empátiával. Mondom empátiával - és nem elfogultsággal. Te pedig kívülről és MSZP fóbiával - csak ezt magad sem veszed észre.

Nem tudom, hogy a Gyurcsány magasról, vagy alacsonyról tojik az MSZP-re - de, hogy nálunk nem téma Gyurcsány, az tuti biztos :( A feszültséget pedig az ilyen hülye megnyilvánulások szítják, mint amit most te is teszel :(

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Az MSZP nek van Gyurcsi fobiája, és most őt akarják megtenni ügyeletes bünbaknak.

Gyurcsi épiti és fejleszti saját pártját és magas ivben tojik, hogy az MSZP be mi a fene történik.
Na de lássuk a mackot.

Kiváncsiságból elkövetem azt az aljas merényletet, hogy egy idöben jelentkeztem aktivistának az MSZP-be és a DK-ba. Ez hétfön történt sacc / kb du.

Lehet tippelni, hogy mi történt.

Elárulom az MSZP-nél már az adatlap necces volt. Lesz egy kis időm leirom az (eddig) történteket.

A tények csont alátámasztják, hogy az egyik helyen rágják a gittet és a gumicsontot. A másikon meg dolgoznak.
Mondom a tények.

 

NewTiborc képe

NewTiborc
4 éve

Kedves Bogaram, most nem tudok Veled egyetérteni. Én mindenevő vagyok és nagyon sok helyen megfordulok. Én nem arról beszélek, hogy itt és máshol ki mit állít a másikról, hanem arról, hogy Az MSZP mikor, hogyan reagál a másik fél tevékenységére. Ha nem veszed észre a hibákat, akkor rosszul figyelsz. Csak egy példa, ugye emlékezel, hogy a kapitány Úr minek nevezte és hova küldte az egykori párttársát? Tudod ugyis kiről van szó, nem akarom a nevét leírni mert egyesek harapnak rá. De nem ez a gond mert kettejükre tartozik, de.. Akárhogy fordítom félre a fejemet, hogy az a maradék összefollyon, sehogy sem jut eszembe, hogy hallottam volna hasonló élű és tartalmú megszólalását a regnáló országromboló miisztrelnökkel kapcsolatban. Ilyenkor mindig az jút eszembe, hogy vajon ki is az ellenfél? (hú ellenség?) Nekem ez a  gondom az MSZP poltikájával, sokszor rossz az irányzék. Sőt most úgy látom bővült a kör, a Bajnai is belépett a közellenségek körébe. Tévedés ne essék, haa mási fél követi el ezt a hibát, azt is elitélem. Ha nem lesz valahogy egységes baloldal,akkor itt marad nekünk a mi viktorunk örökre. Ez a tét kedveseim.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Nem az MSZP-nek van Gyurcsány fóbiája - hanem a Gyurcsány fanoknak MSZP fóbiája :( sajnos. Ha lejjebb vennének a hangjukból az MSZP ellen - biztosan békésebb lenne az élet :(

NewTiborc képe

NewTiborc
4 éve

Most mondom és utoljára mondom, ha az MSZP nem tudja levetkőzni a Gyurcsány és Bajnai fóbiáját és nem a Viki lesz az elsődleges ellenfele, akkor soha a büdös életben nem lesz erős párt. Ámen.

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Köszönöm én is a linkeket, meghallgattam!

dmolnar képe

dmolnar
4 éve

Hát ugye erre csak az mondhatom, hogy olvasd el a Lilla által idehozott linken a cikket. Oszt a tüöbbi automatikusan rendben lesz (vagy nem) közöttünk.

Amúgy meg, elnézést érte, de én amagam véleményét írom le. Még magánemberként se veszem ahhoz a bátorságot (ez valószínűleg morális fogyatékosság részemről), hogy bárkinek is vagy megkérdőjelezzem az identitását, vagy jól megmondjam, kit is kéne tenni. 

lilla- képe

lilla-
4 éve

https://www.youtube.com/watch?v=MdEG-H7io94

 

egy nyilatkozat

http://www.europarl.europa.eu/portal/hu

 

a frakció neve pedig ahova a dk felvételt nyert:

szocialisták és demokraták progresszív szövetsége

tehát mindenki jogosan nyilatkozik azt amit gondol :)

victorb képe

victorb
4 éve

Ahogy nézem a híreket, egyre inkább az látszik kirajzolódni, hogy a topik címét meg kéne változtatni. Valahogy így: "A DK erős párt lesz."

Gyurcsányt kidobták az ajtón, visszajön az ablakon és megeszi az MSZP-t. Legalábbis ezt a szándékot látom. Nagyon félő, hogy az MSZP még a megmaradt arculatát is elveszíti, amiért igazán kár lenne. A baloldalon most legalább van három szín, Marad majd kettő, és valódi baloldali értékeket senki sem fog képviselni.

Mielőtt valaki lehülyézne, csak annyit mondok, én ezt látom a hírekből. Bár rosszul látnám.

plalyA képe

plalyA
4 éve

 

Kedves dmolnár!

Hogy mi egy párt érdeke, azt hiszem, arról ne nyissunk vitát, mert csúnya dolgok is kiderülhetnek ( tudod a hatalomért mindent)  Ezen azt hiszem túlléphetünk ezzel a megjegyzéssel.

„Mire ez a nagy fölhorgadás (no pláne, hogy nem arról van szó, mit is kéne tenni, hanem arról, hogy már megint azok a csúnyák, azok bántanak, meg a Gyurcsány..).”

Semmiféle foölhorgadás nincs- legalább is részemről – tényállás, hogy egy országban( nem csak Magyarországon) a választók száma limitált- ezen nem volna érdemes vitázni, mert ez így van.  Azon választók közül kell megnyerni végrehajtható programmal, szímpatikus politikával minél többet. Ez lenne egy értelmes párt feladata. Ez lenne a párt szimpatizánsainak a feldata is egyben, hogy népszerűsítsék az adott formáció céljait. Viszont úgy nem lehet hogy a nyilvánvaló tényeket akarom megcáfolni és azzal nem értek egyet- mármint hogy egy ország választóinak a száma limitált.-ezen volt a felháborodás, hogy hogyan lehet valaki ilyen fafejü, hogy ezt nem tudja felfogni. Semmi máson. Az meg hogy az illető éppenséggelk a Gyurcsány fan klub tagja erről Gyurcsány nem tehet.

„. Ebből a szempontból mindegyik pártvezér is megmondhatja (naná, hogy megmondhatja) hogy szerinte a baloldalnak „

Nem, kedves dmolnár egy pártvezérnek ilyet nem szabad tennie. Még akkor sem szabad ilyet tennie, ha biztos a dolgában.  Martin Schulz sem azt mondta, hogy a magyar demokratikus erőknek az a feladata hogy ezt meg azt csinálja Orbán megbuktatásában, hanem azt hogy szerinte az MSZP-nek mit klellen tenni. Eszébe nem jutott mondjuk a Szociáldemokrata Pártnak tanácsot asdni, mert nem ez a tiszte. Ő a saját pártjával, frakciójával foglalkozik, vagy ha meghívják valahova akkor legfeljebb azzal aki meghívta.  Tudod én emlékszem arra amikor A. Giddens Budapesten járt. ( Gyurcsány vendége volt)  Előadást tartott a Köz.gázon. Eszébe nem jutoptt volna a mondandója során, hogy mondjuk olyankijelentést tegyen hogy a magyar balodalnak, vagy az MPP2006-nak ezt kell tenni vagy azt kell tenni a freformok területén – Csak az MSZP-ről beszélt és nem másról. A: Giddens egy közszereplő és betartja a közszereplőkre vonatkozó etikettet- nálunk meg nem tartjáj be. Ennyi a különbség.

„El vagyol te egy picit keveredve, úgy látom. Amúgy meg fogsz lepődni de Gyurcsány azt mondta eddig is, hogy az egyes pártok mit tesznek, az az ő belső ügyük.

Hadd, már hogy ne kelljen idecitálnom mondjuk a DK állásfoglalását - hogy miket mondott jó?

Hadd már hogy ne kelljen idehoznom azokat a nyilatkozatokat amiket tettek az Eu választás után  - éppen az egyik ilyen volt nyilatkozatában jelentette ki hogy szerinte ebben a helyzetben a baloldalnak mit kell tennie. Ne akard már azt, hogy ide hozzam.  Gondolod, hogy azért mondom mert ezzel akarnám lejáratni. Ugyan már kedves dmolnár.  Csak ennyire ismersz?

Nincs Gyurcsány fóbiám, és bizony, ha igaza van, akkor kiállok érte az utolsókig- például amikor azt mondta, hogy nem kell a Jobbikkal leülni és  tárgyalni. Nem is ment el. Igaza volt és én kiálltam érte még az MSZP-s nick-társaink ellen is. Mert szerintem igaza volt. Érdekes nem azt mondta, hogy a baloldalnak nem kell a Jobbikkal tárgyalni hanem azt hogy a DK nem fog tárgyalni vele .

Ugye érzed a kettő közti különbséget.

Ugyan úgy, ahogy kiálltam akkor is amikor az „elmúlt nyóc év” szlogenje volt a szinpadon. Tehát nincs Gyurcsány fóbiám, csak azt nem szeretem, ha valaki erő pozícióból akar valamit megmondani és elszalad vele a ló.

 „ámbár tudtommal a DK az EU parlamentben a szocialista frakció tagja lesz és emiatt nem tiltakoztak a szocialista frakció tagjai, bár lehet nekik csak nincs Gyurcsány fóbiájuk). „

Tudod, az Eu parlamentben, akik ülnek, azok bizony tisztában vannak a számtannal. Tudják nagyon jól, hogy a képviselői helyek is limitáltak. Tehát azt kell megszerezni, amit Lehet. Ha én nem szerzem meg akkor megszerzi a Jóska és akkor a Jóskának lesz nagyobb súlya s nem nekem. ( számtan – általános iskola 2. osztály  - egyesek kedvéért írom le)

Nem gondolom, hogy mondjuk  Cohn-Bendit olyan nagyon rajongana Gyurcsányért vagy a DK szociálliberális társaságáért, de még mindig jobban elviseli, mint mondjuk Morvai Krisztinát és a Jobbikot. Nem gondolod? ( Lásd a Néppárti frakciót és Orbánt. Ott sem nagyon vannak oda Orbánért- de attól még a Néppárt frakcióhoz fog tartozni és nem mondjuk a szocialista frakcióhoz. ( Bár éppenséggel a populizmusa és baloldali értékekkel való „házallása” miatt akár oda is tartozhatna.)

„Abba kéne hagyni az önsajnálatot és keresni a kivezető utat.” –

Tényleg? Ezt pont nekem mondod. Ez nagyon jó.  Tetszik. Én meg az önsajnálat, főleg az MSZP viszonylatában. Kedves dmolnár nem elírtad ezt a mondatot? Miből gondolod, hogy én akár egy picit is önsajnálatot mutatok.  Vicces: Nem azt írtam az OGY másnapján, hogy  nem kéne  megint ugyan azt eljátszani, amit már párszor megtett az MSZP.

Te még abban is vitába szálltál velem, hogy a 98-as bukta és az azt követő „elkenem a dolgokat” és úgy teszek mintha nem történt volna semmi, illetve keresek egy külső bűnbakot, akit aztán okolhatok  mindenért” elv megtörtént volna. Pont nekem írod ezt. Nahát, nem gondoltam volna.  Mi történt. Felébredtél vagy csak meglöktek?

Nem azt írtam neked egy másik blogban, hogy meggyőződésem hogy most sem fog megtörténni igazán az önkritika és „unpragmatikus prakticista tömb” ismét megleli a bűnbakot? És akkor jössz az önsajnálattal. Szerintem eltévesztetted a hátszámot, nem kicsit de nagyon. Nem gondolod?


sphagin
4 éve

potyka !

Nem mondhatod, igazán mérsékelt voltam a vitában és próbáltam korrekt lenni.

Ja, hogy nem egyezett a véleményünk ? Ez neked egy közelharc ?

Hát azért vitatkozunk, mertt másként látjuk a dolgokat, vagy nem ?

Nem szabad annyira érzékenynek lenni, de sértegetni a másikat se illik.


sphagin
4 éve

Nem értelek !

Miért a DK-t KELL biztatni, hogy cáfolja azt, hogy csábításban gondolkozik. ?

Ha, megteszi, akkor meg azt mondják, hogy persze, majd bolond lesz beismerni, meg nem zörög a haraszt, stb.

A feszültséget az ilyen nyilatkozatok szokták gerjeszteni.

Nem kell okolni ezért senkit, mert ennek nem az a párt az oka, amelyhez vágyódnak azok, akik egyetértenek vele.

Egy kicsit olyan ez mint a csábítás, amikor "könnyű a Katát táncba hívni, ha ő is akarja !"

A Facebookról meg van a saját véleményem és nem kellene komolyan venni !
Ki a fene tudja kik írogatnak oda, kinek a nevében.

Tenni kell a dolgunkat !

potyka képe

potyka
4 éve

thanx a linkért. érdekes cikk volt.

potyka képe

potyka
4 éve

jó olvasni az ilyen mérsékelt véleményeket, főleg, hogy nekem közelharcot kellett vivnom shpagin-nal. Érthetően nagy az érzékenység  mindkét oldalon.

dmolnar képe

dmolnar
4 éve

Nos, ami azt illeti, szerintem egyetlen pártnak sem érdeke, hogy a többi megszünjön. Mert az csak ideiglenes haszon, ami később (egy válság esetén) igen komolyan visszaüthet. A csak ülök és nézem, ahogy vergődik, az viszont sajna benne van a pakliban, de most ezt se látom. Ami felelős megnyilatkozást olvastam, az mind arról szólt, hogy se az MSZP megszüntében, se gyengítésében nem érdekeltek. Akkor meg? Mire ez a nagy fölhorgadás (no pláne, hogy nem arról van szó, mit is kéne tenni, hanem arról, hogy már megint azok a csúnyák, azok bántanak, meg a Gyurcsány..). Abba kéne hagyni az önsajnálatot és keresni a kivezető utat.

Ami meg a megmondom a magamét illeti, nem biztos, sőt egészen biztosan nem csak a fanok horgadnak fel erre, vagy arra a kijelentésre. Bezony a fanokon és rajtad kívül szerintem millió egy értelmes ember van, akinek a véleménye vagy eltér, vagy egyáltalán nem egyezik a tieddel. Ebből a szempontból mindegyik pártvezér is megmondhatja (naná, hogy megmondhatja) hogy szerinte a baloldalnak (értve alatta a mostani demokratikus erőket - ámbár tudtommal a DK az EU parlamentben a szocialista frakció tagja lesz és emiatt nem tiltakoztak a szocialista frakció tagjai, bár lehet nekik csak nincs Gyurcsány fóbiájuk). No legfeljebb a többi pártvezér, vagy a népek nagy része nem ért vele egyet. Vagy igen.. El vagyol te egy picit keveredve, úgy látom. Amúgy meg fogsz lepődni de Gyurcsány azt mondta eddig is, hogy az egyes pártok mit tesznek, az az ő belső ügyük. 

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

"Azt meg nem tagadhatod, hogy minden pártnak elemi érdeke, hogy a riválisa, a mellette lévő megszűnjön vagy ellehetetlenedjen"

Jelen helyzetben nem értek veled egyet. Vegyük pl. az MSZP-t, a DK-t, vagy az LMP-t, - mindháromnak meg van a "törzsközönsége" - és mindháromnak nagy számban vannak olyan szavazói, hogy inkább nem szavaznak sehova sem - de ennek, vagy annak a pártnak a szavazói nem lesznek.

Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy egymagában egyik párt sem lehet kormányváltó. Tehát elemi érdekük, hogy ne segítsenek a másik megszüntetésében. Én legalábbis így gondolom

plalyA képe

plalyA
4 éve

 

Kedves dmolnár!

Van néhány gond.  Egyikünk sem mondta, hogy a demokratikus oldalon bárki akarná mondjuk azt hogy az MSZP, vagy az FSZDP megszűnjön, vagy ellehetetlenüljön. Erről nem is volt szó.  Arról volt szó, hogy érdeke-e valakinek, hogy mondjuk, az MSZP megszűnjön. Azt meg nem tagadhatod, hogy minden pártnak elemi érdeke, hogy a riválisa, a mellette lévő megszűnjön vagy ellehetetlenedjen. Pontosan amiatt, az egyszerű tény miatt, hogy a választók, de a tagok száma is limitált.  Minél több fele oszlik, annál kevesebb jut.  Erről volt szó és nem másról. Barátunk ezt nem tudja felfogni. Hogy akár milyen együttműködés, akármilyen egyetértés, meg akármi lesz, a választók meg a tagok száma limitált  - 9, 5 milliónál nem lesz több a belátható 18 év alatt, akkor sem, ha Gyurcsány maga áll neki szavazókat vagy tagokat gyártani. Már hogy a viharba ne lenne elemi érdeke egyik vagy másik pártnak, hogy egy-egy konkurense megszűnjön Ebből következik az, az egyszerű tény, hogy igen is a DK-nak, vagy az Együttnek,  akár a FIDESZ-nek, és a Munkáspártnak vagy bármelyik pártnak igenis az érdeke az hogy megszűnjön az MSZP. ( erre a kérdésre volt a válasz az hogy kinek lehet az érdeke hogy megszűnjön az MSZP - olvasd csak vissza az elején a feltett kérdést)

Második: pontosan azt írtam, hogy nem kell ahhoz tevőlegesen részt venni, hogy egy párt megszűnjön elég csak végig nézni az agóniáját. Tudod, magyar betegség, ha már nem tudok segíteni, akkor legalább ártsak.

A harmadik: Nekem szabad olyat írni, hogy ez vagy az a szerintem baloldaliság legfeljebb a tisztelt fanklubb tagsága kiátkoz ( ami amúgy is megesik, mert nem hallelujázok) – de nem mondhatja ugyan ezt Gyurcsány, vagy Mesterházy, Bajnai vagy akár  Karácsony Gergely, mert ők közszereplők. Minden esetben azok. Még otthon az illetékes feleség, barátnő mellett is - ágyban fekve, párnák közt.

Én meg nem vagyok közszereplő, csak simán magánember. S bár nem szoktam a véleményemet,  a névtelenség mögé bújva hangoztatni, ugyan ezt elmondom bárhol, rendezvényen, vagy egymás közti beszélgetés folyamán, még a szélsőjobb portálon is. - de én akkor is csak magánember vagyok és nem közszereplő. Ha közszereplő leszek, akkor nem mondhatom el, mert egy közszereplő nem azt mondhatja, amit akar, hanem azt, amit a közszereplőknek kijáró etikett megenged.

Ami meg GyF-et illeti. az Eu választás értékelésén mondott beszéde ( Már amit a média  lehozott belőle) - pont erről szólt ,hogy a baloldalnak most mit kell tenni.

 Nem, ő nem mondhat ilyet. Mondhatja azt, hogy a DK-nak mit kell tenni, de azt hogy a baloldalnak mit kell tenni, ki nem ejtheti a száján. Ugyan is a DK az nem a baloldal, én például nem vagyok DK tag, meg MSZP tag sem, meg egyik pártnak a tagja sem, pusztán csak baloldali, tehát nekem ne mondja meg GYF. hogy mit kell tegyek. Tegye ő a dolgát és én majd eldöntöm, hogy szimpatikus-e amit tesz vagy sem. Neki ez a dolga.

Nem tudom mikor értik, már meg a politikusaink, hogy nem lehet nyilatkozgatni, mert azonnal visszaüt. Nyilatkozni kell, komolyan és betartva azokat a szabályokat,  amik egy közszereplőre érvényesek. Nekem nem kell betartani- neki igen. Nincs olyan, hogy most ő, mint magánember nyilatkozott- ő nem megán ember azzal, hogy vállalata a közszereplést elvesztette a magánemberségét. Nem pendlizhet , hogy most mint magánember nyilatkozok most meg mint közszereplő.  Valahogy ez nem megy be egy közszereplőnek sem. Pedig ideje volna már megérteni ezt az egyszerű apróságot. Nem kell ahhoz nyilatkozat, hogy menjen tönkre az MSZP, elég azt mondani, hogy szerintem a baloldalnak ezt meg azt kell tenni. Ez száz nyilatkozattal felér. Ilyen egyszerű a dolog. Korrekt akkor lett volna, ha azt mondja, hogy a DK-nak, most ezt kell tenni a mi meg az MSZP-t illeti az, az ő dolguk. Nem szabad beleavatkozni. Ez van kedves dmolnár.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Hogy mire tartom Gyurcsányt és a DK-t az egy dolog. Bárminek is - nem szoktam hangot adni neki. Viszont figyelmesebb lehetnél. Amit eddig írtam, abból semmit nem lehet arra következtetni, hogy nagyra, vagy kicsire tartom őket. Utoljára is azt írtam, hogy folytatódik a médiahack - és ezért jó lenne, ha kiadna egy közleményt a DK, hogy ennek nincs alapja. Ellenkező esetben csak feszültségeket szül a két párt tagjai és szimpatizánsai között, aminek ékes bizonyítéka a Facebookon zajló vérre menő, és egymást nem kímélő "párbajok". Értelme nincs, csak ront a helyzeten.

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Nem szavazókról van szó, hanem tagokról.

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Ahogyan lentebb is írtam, nekem is az a véleményem, hogy erővel erejével a DK nem visz el szavazókat az MSZP-től. Ja, hogy esetleg maguktól, saját belátásuk miatt pártolnak át, az mutat valamit, ugyan is az emberek azt választják, akik valami oknál fogva megbizhatóbb, szimpatikusabb. És ez nem erő, vagy kényszerítés kérdése. Az MSZP csinálja jobban, emberbarátiabban a dolgait, akkor oda is mennek majd a szavazók. De az a legfontosabb, hogy a baloldal minél több olyan embert tudjon megnyerni, akik a háttérben voltak, kivártak eddig. Itt ebben a dologban sajna, az MSZP nem fog nyerő lenni, legalább is egyenlőre, úgy gondolom!

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Akár hogyan is nézzük, az un. baloldalon most a legstabilabb erőnek a DK tűnik. Ez föleg az egyenes beszédüknek, az azonnali reagálásoknak, na meg GYF. habitusának köszönhető. Lehet szidni egyesek részéről, azonban a leghatározottabb állásfoglalásokat, helyzetelemzéseket, a jó kiállást, ami egy vezető egyik legfontosabb ismérve, csak nála látni. Saja, rajta kívül a többi balos pártoknak nincs ilyen mozgósító személyisége.! Az, hogy a DK esetleg szavazókat visz a többi párttól? Hát, igen. Az emberek oda pártolnak, ahol van egy vezéralkat, akiben látják a lehetséges változás végigvitelét, aki valami oknál fogva szimpatikus. Ha ez fáj a másik pártnak, akkor tessék állítani egy hasonló személyt, aztán eldölnek a dolgok. De nem siránkozni kell. A véleményem továbbra is az, hogy az MSZP nem fog tudni nagyobb tábort ezekután megszólítani. A kérdés a jövőre nézve az lesz, hogy a DK és az Együtt tud -e a nem szavazók közül megfelelő létszámot mozgósítani, vagy sem. A balos tábor csak igy növelhető, máskülönben a közömbösek mindíg oda csapódnak, ahol a hatalmi erőt látják, ahol számukra valami jót csöpögtetnek, mindezt pedig főleg a hatalmon lévők tudják megcsinálni, mint eddig is sikeresen csiáltak. És a számokkal lehet játszani, de a vésgsősoron nem ez a dominens!


sphagin
4 éve

itt van egy cikk:

 http://www.origo.hu/itthon/20140602-az-mszp-attol-tart-hogy-tomegesen-le...

Sehol nem ír arról, hogy tömegesn lépnének át az Mszp-ből a DK-ba.
A félelem azonban ettől létezik, de erről nem a DK, vagy Gyurcsány tehet.

A visszafogott nyilatkozatok mellett azonban az a tény is ott van, hogy mindenki tud számolni.

Attól, hogy egymástól vesszük el a szavazókat, semmi nem fog változni és ez nem lehet a cél !

Ennél azért jó lenne, ha többre tartanátok a DK-t !

dmolnar képe

dmolnar
4 éve

No, no, no... Én nem látok senkit a demokratikus oldalon, aki éppen az MSZP ellen drukkolna, vagy épp a megszűnését kívánná. Nem is olvastam egyetlen ilyen megszólalásról sem. (Már a hivatalos megszólalásokat, mert, azt, hogy a fanok miket írnak, nem tartom számon).

A másik, hogy az igaz, hogy ne a DK, vagy az MSZP, vagy bármelyik párt mondja meg, hogy mi az "igazi" baloldal, de akkor te se vindikáld magadnak a jogot erre. Mindenki elmondhatja, párt, vagy egyén, hogy szerinte milyennek kéne lennie a baloldalnak,. legfeljebb vagy egyetértesz vele, vagy sem. Szerintem..

dmolnar képe

dmolnar
4 éve

Volt egy cikk Gyurcsánnyal a hétvégén. Visszafogott, normális hangvételű. Mi kell még? Milyen közlemény? A jövőbeni együttműködés pedig megint csak kényszer, nem csak a DK-nak, meg az Együtt-PM-nek, hanem az MSZP-nek is. Mindenkinek a demokratikus oldalon. Mert nem hagytak a jelen kormányzó erők más utat. 

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Folytatódik

Talán a jövőbeni együttműködés reményében ki kéne adni egy közleményt a DK-nak, hogy ennek nincs alapja.

plalyA képe

plalyA
4 éve

Kedves victorb!

Valóban nem írtál olyanokat amivel sphagin társunk „megvádolt”

Szerintem is freudi elszólás lehet ez részéről. Úgy gondolom, hogy a „lélekrendőrségében” működési zavarok léptek fel. ( Biztos ott is kevés a lóvé) így egy túlkompenzált kisebbségi komplexussal állunk szembe (Csakis freud-i megközelítés szerint)

Ne törődj vele.

Ami meg a limitáltságot illeti valóban egy limitált szavazószámmal lehet számolni és mondjuk egy párt kiesése a buliból a többiek szavazótáborát szélesíti- ezt az egyszerű tényt úgy sem fogja belátni. Éppen ezért mindegyik pártnak érdeke az egyel kevesebb  osztótényező a játszmába- ( Nem értem persze, hogy ezt az egyszerű matematikát miért nem látja be- de tényleg) Nem kell ahhoz átcsábítani, vagy kényszeríteni vagy bármit csinálni elég, végig nézni az agóniát - na meg segíteni egy kicsit, mint például Gyurcsány tette nem is olyan régen ( az Eu szavazás után), amikor Ő arról beszélt hogy a magyar baloldal hogyan nézzen ki. És mi a feladata. Egy szociálliberális, aki a baloldalnak osztja az észt. Jellemző.

Ezt már akkor sem bírtam, amikor MSZP elnökként meg akarta határozni, hogy a baloldal milyen legyen – át akart vinni a túlsó partra ahol a polgári baloldaliság várt volna -  hogy miért azt nem tudom, akkor itt ezen az parton milyen voltam? Egy folyónak hány partja van?

victorb képe

victorb
4 éve

Oszt mivel rágalmaztalak meg? Kényszerítésről meg belépésről meg egy szót sem írtam. Ez is talán csupán a Te Freud-i elszólásod lenne?

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Valahol itt az igazság!

Senki senkit nem kényszerit semmire, de az a baloldali érzelmű ember aki arra vágyik, hogy ebben az országban a baloldali értékek legyenek társadalmilag tulsulyomba és a jelenlegi pártja több éve nem csinál semmit elmegy oda (saját magátol) ahol ugy látja, hogy tesznek a cél érdekébe.

Én még nem láttam hallottam olyat, hogy Gyurcsi vagy Bajnai vagy bárki is odamenjen az MSZP-s hez és akkár szép szóval akkár fenyegetéssel de a DK vagy másba kényszeritese.
Ez a stilus adott esetbe a fityisznél elöfordul.

Az volt van és lesz, van, hogy az MSZP-s megy oda, hogy neki elege van az MSZP-ből és inkább más baloldali erőhőz csatlakozik.

Itt jegyzem meg, hogy  Schmuck Andorék jönnek felfelé mint a talajvíz.

Gyurcsit lehet szidni, ekézni. Meg kell nézni az eredményeket az egyik és másik oldalon.
Tényekkel lehet vitázni de nem érdemes.
Már pedig a tények vastagon Gyurcsi melett szolnak.

Bajnaiék sem piskota, de ott egy kicsit más a tészta.

Azt csak halkan és csendbe jegyzem meg, hogy pár éve az egyik kitiltást itt azért kaptam mert Gyurcsiztam.

Ma már irásbeli felhatalmazásom van személyesen töle, hogy nevezhetem Gyurcsinak.

Szerintetek a párt lemondott elnökétöl mikor kapok olyan papirt, hogy nevezhetem nyilvánosan a "zsargon" nevén ami hasinlit az eredetire.


sphagin
4 éve

Mondod a magadét, mintha nem is írtam volna semmit.

Hiába próbálsz rágalmazni, ez nem fog sikerülni.

A DK, de Gyurcsáníy Ferenc se fog senkit semmire kényszeríteni, az olyan szavazóra meg senki nem áhítozik, akik nem értenek egyet a felvállalt értékeikkel.

Ebből következik, hogy, ha önként akarnak a DK-ba belépni és vállalják a DK értékeit, akkor már nem más pártok szavazói.
Ez, természetesen minden párt esetében így van.

Olyan szavazókra, akik nem értenek egyet a párttal, nem hinném, hogy vágyna valaki.
Mondjuk terád a kutya se vágyik, mert csak kekeckedsz !

victorb képe

victorb
4 éve

Kedves sphagin!

Hogy én kinek és minek szurkolok, azt elég szabatosan meghatároztam, de ha kívánod, kiegészíthetem avval, hogy nem szurkolok Fletónak, a kártevőnek. Ennyi. (hogy miért az, azt ezen a fórumon többször leírtam, tehát nem részletezem)

Én egyébként nem áhítozok senki szavazójára, nem úgy, mint Gy. F.

Egyébként, ha jobban meggondolod, magad is beláthatod, hogy igenis limitált a baloldal szavazótábora, valószínűleg nem éri el a 10 milliót. Rossz nyelvek szerint az 1 milliót sem. Magad is ezt a feltételezést erősíted azzal a mondatoddal, hogy "egymástól ellopott szavazókkal semmire sem lehet menni". Más nincs, tehát akkor a DK nyerjena z MSZP kárára? Gondolom, Te ezt szeretnéd.

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Mondok egy másikat.

Evekkel ezelött kiépültek az ugynevezett piros pontok. Hol több hol kevesebb sikerrel.
Arrol volt szó, hogy ez valami kedvezményes hozáférés lesz az internetező fiatalok számára.

Qva jó ötlet. Elkezdödött egy részben meg is valosult.
Arrol is volt szó, hogy nem csak pc internet, ha nem Wi-Fi csatlakozás is lesz. Aránylag jó minösgbe. A kodolást röhögve meg lehetett volna oldani.

Oszt elhalt! Miért?

Nézzük hogy áll ez a kérdés a fityisznél?

A milenárison legalább 3 helyen hozzáférek legálisan free Wi-Fi hez.
Állitolag a város több pontján is, de azt még nem tudom, mert nem volt rá szükségem.

villanyasz képe

villanyasz
4 éve

Az a gond, hogy a fityisz 4 évig kampányol. A baloldal (mindegy melyik) meg max 3-4 hónapot.
Fityisz a polgári körökön keresztül minimum heti havi szinten tartja a kapcsolatot, meg más modon is.

Itt van egy pld.

Most Bp.-en a gyereknapon mentem a Petöfi csarnokba (PECSA) és a hösök terén ligeten kellett keresztül menem, mert ugy volt a legegyszerübb.

Temérdek gyerek program és játék volt. Nagyobb volt a felfordulás mint május elsején.

A szinpadok ingyenesek voltak és a temérdek játékra pénzért lehetett felülni, de majd nem mindenkinek a millenáris központ utján kiadott 50% kedvezményes jegye volt.
A játék üzemeltetöknek bizti igy is megérte, mert mindenhol sorok álltak.

Ahol én láttam szinte mindenki kezében 50% jegy volt. Több is.

Nem kétséges, hogy ez fityisz kampány.


sphagin
4 éve

A te szemüvegeden keresztül minden más !

A baloldal szavazó bázisa limitált ?

Csak ennyi lehet nekik, a FIDESZ-nek meg annyi !

Ahogy Móricka elképzeli !

Azon kell dolgpozni, hogy azok akiknek nem tetszik a rendszer, azok közül minnél többen válasszák az ellenzéket !

A törzsszavazók, azok lehetnek adottak, de azok szám is változhat , nincsenek oda kényszerítve. 
A FIDESZ a legjobb példa erre és a JOBBIK:

Ez a törvényszerűság, nem pedig az "adott helyezet" !

Az egymástól ellopott szavazókkal semmire sem lehet menni, mert csak a FIDESZ röhöghet a markában !

Éppen ezért gondolod rosszul, hogy mindenki úgy áhítozik, ahogy te !

Te vajon hogyan szurkolsz és miért ?

Legyen minnél kevesebb a szavazója az MSZP-nek ?
Mert a hozzászólásodat így is lehet érteni !


sphagin
4 éve

OK ! 

Nem is neked írtam, hanem akik olvassák !

victorb képe

victorb
4 éve

Haszna? Hát az lenne.

A baloldali szavató bázis limitált. Jelenleg az MSZP, az Együtt-PM és a DK között oszlik el. Mivel a baloldali pártok számára többlet választók nemigen nyerhetők meg, a három formáció bármelyikének gyöngülése a másik kettőt hozná helyzetbe, a meggyengült harmadik szavazóit nyúlnák le. Ez igenis haszon, jól jön majd az önkormányzati választásokon.

Hogy egy hír a Facebookon terjed, vagy máshol, teljesen mindegy, hiszen alapvető törvényszerűségekről szólnak.

Egy biztos: Gy. F. is és B. G. is nagyon áhítozik az MSZP szavazóira. Aki ezt nem látja, az vak, aki meg letagadja, az hazudik. Az MSZP-nek nagyon fel kell kötnie a fehérneműt, hogy ne veszítsenek sokat a szavazóikból. Szurkolok az MSZP-nek.

Oldalak