A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

'Az ígérgetésből már elegünk van!'

via Népszabadság Online

2012. november 18. 10:38 | 5 hozzászólás

"A pedagógusokban megpróbálják fenntartani a hitet, a reményt, hogy mégiscsak lesz béremelés" – mondja Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, aki a sztrájk lehetőségéről és a konyakról is nyilatkozott a NOL-nak.

- Szombaton a miniszterrel egyeztettek a béremelésről és az államosítás kérdéseiről. Nem egyeztek meg. Lesz sztrájk?

- A tegnapi egyeztetésen a miniszter úr javaslatára egy monitorbizottság létrehozásáról döntöttünk, amely az iskolák átadás-átvételét fogja felügyelni, és a szakszervezetek képviselői is részt vesznek majd a munkában. Ezenkívül két másik munkacsoportot is létrehozunk közösen, szintén Balog Zoltán javaslatára. Az egyikben az intézményfenntartó központ, az önkormányzat és az iskolaigazgatók közötti kapcsolatrendszert, felelősségi és hatásköröket dolgozzuk majd ki, a másikban a pedagógusok foglalkoztatásának kérdéseit vesszük át. Így az életpályamodell bevezethetőségét, a munkaterhek növekedésével kapcsolatos vitás pontokat. A tárgyaláson kiderült, komoly értelmezési viták vannak köztünk és a minisztérium között a munkaterhek növekedéséről, ezeket tisztázni kell. Végül feláll egy ad hoc bizottság is, amely előírja a kötelező minimumszolgáltatást sztrájk esetére, ha mégsem tudna megállapodni a sztrájkbizottság a kormánnyal. A sztrájk lehetősége nem múlt el.

- Úgy tűnik, a miniszter nyitottabbnak mutatkozik az egyeztetésre és a tárgyalásra az érdekképviseletekkel, mint az államtitkára.

Tovább...


A cikk eredetije: 'Az ígérgetésből már elegünk van!'


Hozzászólások

nikkolaus képe

nikkolaus
5 éve

Köszömöm. Nagyon jól megfogalmaztad. Én is erre gondoltam, de nem tudtam ennyire jól megfogalmazni.

nikkolaus képe

nikkolaus
5 éve

Szeintem meg a nevelés is feladata a pedagógusnak. Nem csak a szülőtől függ a nevelés.

faluvegi képe

faluvegi
5 éve

Hamis es karos nezeteket terjesztesz.

Az oktatasi intezmenyekben, az ovodatol az egyetemekig folyik neveles es oktatas. A hangsuly az ovodabvan a nevelesen van, amely a felsobb intezmenyekben egyre jobban eltolodik az oktatas fele.

A pedagogusok kepzett nevelok is.

Ugyancsak nem lehet kettevalasztani az otthoni es az iskolai nevelest, oktatast. A gyereknek fontos, hogy otthon is megkapja mindkettot. Hogy ez milyen elonnyel jar, mutatjak az ertelmisegi csaladban felnott gyerekek peldai. Az ebbol adodo hatranyt egy munkas vagy szegenyparaszt csaladban szuletett gyerek csak nagyobb szorgalommal, vagy nagyobb vele szuletett tehetseggel tudja ledolgozni.

 

Elvira78 képe

Elvira78
5 éve

A pedagógus ugyanis nevel, és az adott szó szentségét tanítja.

A nevelés a szülő feladata. A pedagógus feladata az ismeretterjesztés.

Elvira78 képe

Elvira78
5 éve

A többi diplomás szakembernek is ugyenezekkel a problémákkal kell szembe néznie. Nem értem, hogy miért kellene a pedagógusok problémáit kiemelten kezelni.