A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az Európai Bizottság alelnöke szerint röhej, amit az Orbán-kormány állít, válaszolni is kínos rá

via 168 Óra Online

2017. július 18. 09:39 | 0 hozzászólás

Frans Timmermans nyilatkozatban cáfolta az egymillió menekült befogadásáról szóló híreket.

Kezdi unni az Orbán-kormány hazugságait az Európai Bizottság – ezt tanúsítja legalábbis az a nyilatkozat, amelyben Frans Timmermans volt holland külügyminiszter, a testület alelnöke cáfolta, hogy az Európai Bizottság egymillió menekült befogadására akarja rávenni az Európai Unió tagországait, és hogy ezzel Soros György amerikai magyar milliárdos tervét hajtja végre. A Népszava által közölt nyilatkozat így hangzik:

„Az állítás annyira nevetséges, hogy szinte kínos reagálni rá. De mivel egész Magyarországon elterjedt, az Európai Bizottságnak nincs más választása, mint a tények egyenes rögzítése. Brüsszel nem hajtja végre Soros úr vagy mások úgynevezett terveit. Az Európai Bizottság önállóan dolgozik az európai érdekekért, az európai polgárok szolgálatában.

Az EU nem kéri, hogy évente egymillió bevándorlót hozzanak be Európába. A Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége nem része egy tervnek, amely megszüntetné a tagállamoknak azt a jogát, hogy eldöntsék, kit fogadnak be, ugyanis minden egyes menedékkérelemről a tagállamok határoznak. Magyarországot arra kérték, hogy korlátozott számú, 1294 embert fogadjon be Olaszországból és Görögországból.

Az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy megerősítse határaink a védelmét, és visszaküldje azokat, akik nem jogosultak a menedékjogra. Az illegális bevándorlás és az embercsempészet ördögi üzleti modelljének a megszüntetésén munkálkodunk, és kezeljük a migrációs nyomás kiváltó okait. Ezek az európai társadalmakat foglalkoztató központi kérdések. Ahogyan a szélesebb értelemben vett értékeink is: a nyitott plurális társadalom és a gondolkodás szabadsága. Minden tagállam — saját vállalása alapján, demokratikus folyamatokban — elfogadta ezeket az értékeket.

Tovább...


A cikk eredetije: Az Európai Bizottság alelnöke szerint röhej, amit az Orbán-kormány állít, válaszolni is kínos rá


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges