A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az Európa Tanács korrupciós jelentését csak Fehéroroszország és Magyarország nem hozta nyilvánosságra

via Mérce

2018. november 24. 13:23 | 4 hozzászólás

„…a korrupcióellenes testület főtitkára, Gianluca Esposito "nagyon sajnálatosnak" nevezte, hogy a magyar szervek nem járultak hozzá a publikáláshoz.”

Idén májusban járta be a sajtót, hogy a magyar kormány nem engedi nyilvánosságra hozni azt a jelentést, amelyet az Európa Tanács korrupcióellenes testülete (GRECO) készített az országról.

„[…] a GRECO eljárási szabályai nem tartalmaznak a jelentés közzétételének időpontjára vonatkozó konkrét rendelkezéseket.”

Ez már Pintér Sándor múlt héten, november 15-én kelt válasza Jávor Benedek részére, aki azért fordult a belügyminiszterhez, hogy a GRECO Magyarországra vonatkozó korrupciós jelentésének nyilvánosságra hozatalát kérje. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője Facebook-oldalán osztotta meg Pintér tömör, lakonikus válaszlevelét:

Tovább...


A cikk eredetije: Az Európa Tanács korrupciós jelentését csak Fehéroroszország és Magyarország nem hozta nyilvánosságra


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
4 hónapja

Sajnos igazad van Katicám, bár ne lenne!:(((

 

katicabogar képe

katicabogar
4 hónapja

Hát, ez az ország már nem az Zsadi, amibe születtünk, gyerekek voltunk és felnőttek lettünk. Ez már Orbán országa és az én életemben már nem hiszem, hogy helyre lehet hozni :(

ZSADIzene képe

ZSADIzene
4 hónapja

Hát igen!
Valamikor (úgy húszegynéhány évvel ezelőtt) büszke voltam arra, hogy ilyen "béke szigete" stram kis országban élhetek, mint ez a csöppnyi Magyarország, csak beárnyékolta ezt a jó érzést az a tény, hogy az egyetlen lányom Németországba ment férjhez egy testvérvárosi kapcsolat révén.
De az volt emiatt erről a véleményem, hogy MINDEN olyan magyar, aki itthon, a MI adónk terhére szerzett diplomát, FIZESSE AZT VISSZA  a magyar népnek, amelynek a kontójára szerezte.
De most?
Valahogy úgy vagyok vele, hogy ő a 90-es évek elején MÉG IDŐBEN ment el innen, így - talán - nem illeti őt a német őslakosság a csúf "migráns" kifejezéssel...

Ami az állami támogatással szerzett felsőfokú végzettséget illeti, változatlanul fenntartom a visszatéríttetést!

Nálunk ugyebár annó tervgazdálkodás volt, s annyi diplomát szerezni kívánó fiatalt támogatott az állam, amennyire NEKI szüksége volt, s nem annyit, amennyit a "művelt Nyugat" is igényelt!
Értve vagyok?!...
Tehát: ADÓS, FIZESS!!!

Ami a főtémát illeti, igazad van Bobby!:)))
 

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
4 hónapja

Ebben is társak vagyunk.

Pintér válaszában ezt írta Jávor Benedeknek:

"„[…] a GRECO eljárási szabályai nem tartalmaznak a jelentés közzétételének időpontjára vonatkozó konkrét rendelkezéseket."

Nem lehet, hogy azért nem tartalmaznak - erre vonatkozó - konkrét rendelkezéseket, mert egyértelmű, hogy nyilvánosságra hozható? Persze, ez Orbánéknak nem tenne jót, tehát nem is érdekük.