A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az EU se tud Matolcsy bankpánikjáról

via Index

2017. április 21. 10:33 | 0 hozzászólás

Sőt, maga a magyar jegybank se közölt ilyesmit az Európai Bizottsággal. Az MNB elnöke viszont utólag azt állította, valaki külföldi érdekek alapján a magyar pénzügyi stabilitásra tört.

Az Európai Bizottság (EB) nem tapasztalta, hogy külföldi érdekek alapján bárki bankpánikot akart volna kelteni Magyarországon. Ezt Pierre Moscovici uniós pénzügyi biztos közölte Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő kérdésére.

Matolcsy György magyar jegybankelnök idén februárban állt elő a történettel, hogy egy NATO-szövetséges országból bankpánikot akartak kelteni, így megbuktatva a kormányt. Mindezt azután, hogy egy életrajzi könyv szerint Frei Tamás fiktív regényét egy valódi, Magyarország elleni támadás pontos menetrendjének nézte, és a kivonatát Orbán Viktornak is elküldte.

Az Európai Bizottság viszont „nem tapasztalta a magyar pénzügyi stabilitás komoly megingását az említett időszakban”. Még „olyan megbízható helyi források, mint például a Magyar Nemzeti Bank sem számoltak be az idézett esetekről, amelyek veszélyeztették volna a magyar pénzügyi stabilitást” – írta Pierre Moscovici.

Tovább...


A cikk eredetije: Az EU se tud Matolcsy bankpánikjáról


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges