A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Az Ember lánya férjül

via Népszava Online

2013. augusztus 17. 11:18 | 2 hozzászólás

Hogy kinek mi köze ahhoz, hogy Orbán Ráhel férjhez megy, és kihez, és hogyan? Senkinek semmi! Értsünk ebben egyet! És ez így is maradt volna, ha a "hiénamédia" (így szokás jobbról támadni a bulvárt, ha utáljuk, amit ír) nem közöl egy interjút. Ebben az örömapa - történetesen a volt Köztársaság jelenlegi miniszterelnöke - lelkendezett a közeli menyegzőről.

Az újságolvasók legbutábbja persze nem olvas újságot, de a szép nagy betűkkel írott címeket igen. És ők - hej, de sokan vannak! - elkezdték tiszta erőből megvédeni Orbánék magánéletét. Mondván, miért vájkálnak büdösbolsik e szent család bensejében. Nekik írom ismét: Orbán Viktor miniszterelnök enmaga kürtölte tele a bulvárt, saját hatáskörében, médiatanácsadói által.

A kormányfői vő helyesen kiválasztott, idejében, és jól pozicionált fiatalember, Simicska "keresztapu" szárnyai alatt. Öreg vagyok én már ehhez, pusztán a gondolattal játszom el... Feltéve, és meg nem engedve! Ha valamilyen rejtélyes (és érthetetlen) oknál fogva (dupla elnézést, ismeretlenül is, kedves Ráhel!) az Orbán-leány belém talált volna szeretni, vajon milyen lenne a lakadalom? Kineveznének-e engem a Közgépnél, valami rendes pénzért, unatkozónak, mert ugye az uradalom csak viszi a lóvét...? Vagy megvennék nekem nászajándékba a Népszavát? Kapnék pár trafikot, netán ezer hektárt? Közbeszerzést, őrző-védő munkát? Szőlőt, tőzeget, dolomitot?
Jó, tudom, ízléstelen ez, ha magamra vonatkoztatom. De ha a valódi vőlegényre? Akkor komilfó a dolog?

Pár éve épp az apósjelölt büszkélkedett egy home-videóban, hogy Ráhel udvarlója lőtte az őzet, amit legmagasabb kezeivel éppen süt... És nem vette észre a leendő örömapa, hogy népének nem hogy őzsült nem jut soha ebben a nyomorult életben, de csirkefarhát sem minden héten. Ő már egy más dimenzióban képzeli élni magát. Ahol kistafírozott büszke úrfiak vadászni járnak, őzet, szalonkát, túzokot visznek ipamnak, napamnak. Bokázlak alássan, kegyelmes uram, lehetnék szerencsés megkérhetni a baroness kezét? A hozományról majd később egyeztetnek a fiskálisaink...
Jaj de tetszik ez a mi bölcs vezérünknek! Fejben már teszegeti is össze a két birtok javadalmát.

Demagógia? Az. De szerintem egy mai népvezér kussoljon, amikor falja az őzsültet, ne vadítsa szerencsétlen polgárait, akik még mindig annyira szeretnének hinni benne, hogy szinte belegebednek. És nesze...! Polgári borozónkban pár éve még hangos volt az alkoholpára, amikor számosan lekutyapistázták a Gurcsánybajnai kormányt a vakhitűek ügybuzgalmával. Hogy miért, pontosan, azt ma sem tudják ők, alighanem a brosúrák hangja szólt csak. Két-három éve sokkal csendesebb már a kocsmahivatal. Érdekes dolgot mondott minapában az egyik lehalkult. Bevallotta, hogy, hát, igen, anyám, ez a ló nem épp akarnivaló. De a helyi fidesz-passzivisták azt mondták neki, hogy akkor is helyeselje a kormány munkáját, ha nem ért vele egyet.

Bátor ember volt (lett), megkérdezte, akkor ezt így hogy? És jött a válasz: "Nekünk is szar, persze, de a komcsiknak még szarabb.
Akármi legyek, ha jövő tavasszal nem azzal lesz tele a kampánysajtó, hogy Orbán Viktornak jön az unokája...

Tovább...


A cikk eredetije: Az Ember lánya férjül


Hozzászólások

faluvegi képe

faluvegi
5 éve

Orban meg a lanya eskuvojet is a valasztashoz idozitette. A szerencsetlen Rahelnek (ez valami osi magyar nev?) azert kell most ferjhez mennie, hogy Orban az emberek figelmet ezzel az eskuvovel terelje el azokrol a disznosagokrol, amiket az elmult harom evben a lakossag ellen elkovetett es amiket a baloldal a fejere fog olvasni a valasztasokig.

Orban nemcsak az orszagban, a partjaban, de a csaladjaban is diktator. A sajat gyerekei sem mernek vele ellenkezni. Orban megmondta a lanyanak, hogy most fogsz ferjhez menni es kesz. Tud valaki olyan nyugati miniszterelnokrol, akinek a gyereke eskuvoje orszagos esemenynek szamitott? Ilyen csak az angol kiralyi unoka eskuvoje volt. Ezen az orbani eskuvon lesz minden, ami szem-szajnak ingere es a meghivott "elokelosegek" a legdragabb etelekbol, italokbol annnyit ehetnek-ihatnak, minha minden tagjuk egy-egy gyomorral volna aldva.

Kit erdekel az, hogy kozben csaladok sokasaganal a lany eskuvojen milyen vacsorat tudnak felszolgalni es hogy jut-e mindenkinek legalabb egy pohar kocsmai bor az olcsobbik fajtabol?

.

Nem követtem ezt a hisztériát. Viszont, hogy ha ez az egész hülyeség amiatt indult, mert a Zorbánviktor egy mezei interjúban örülni merészelt a lánya esküvője miatt, akkor bizony szégyelheti magát a kedves cikkíró, mert egyrészt tényleg valakinek a magánéletében vájkálnak, másrészt pedig mert egy egykor nagynevű újságot sikerült a Blikk meg a Napi Ász színvonalára süllyesztenie. Csak gratulálni tudok.