A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Atomjaira hullik a Paks-projekt

via Népszava Online

2018. március 26. 14:09 | 0 hozzászólás

No, akkor újra megkérdezzük: mije van Putyinnak, amivel úgy sakkban tudja tartani Orbánt, hogy az aláírt egy ilyen nyilvánvalóan előnytelen, az országot évtizedekre súlyosan eladósító hitelszerződést ?

A Paks 2 projektcég belső köreiből származó információink szerint olyan problémák jelentkeznek – immár tömegesen – a paksi bővítésnél, amelyek kizárttá teszik, hogy az építkezéssel a tervezett idő- és költségkeretben végezzenek. Az időközben több külső forrásból alátámasztott információk szerint a bajok három gócpont körül csoportosulnak.
 
Az engedélyezés és előkészítés a kormány által elismert 22 hónap helyett már 3 éves , ráadásul nem ledolgozható, folyamatosan növekvő késésben van, ami lehetetlenné teszi, hogy 2026-tól az erőmű bevételeiből lehessen fizetni a kötelezően megkezdődő hiteltörlesztést.
 
A második problémacsokor a magyar és az orosz közreműködők közötti kooperációval kapcsolatos: nincs elég tolmács, nincs elegendő műszaki mérnök, megfelelő nyelvtudás híján nem működik a felek között a kommunikáció, és az előrehaladás lassúsága, illetve a magyar és uniós meg az orosz szabványok, műszaki színvonal eltérései miatt ingerült Roszatom-szakemberek mindent erőből próbálnak keresztülnyomni. Ugyanezek a gondok jelentkeztek tavaly a Roszatom finnországi építkezésénél, ahol emiatt a nukleáris hatóság fel is függesztette az engedélyezési eljárást.
 

A cikk eredetije: Atomjaira hullik a Paks-projekt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges