A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Árulásnak tartják a kárpátaljai hallgatók Vlagyimir Putyin...

via Magyar Nemzet

2017. szeptember 4. 11:03 | 0 hozzászólás

Vlagyimir Putyin egyetemi díszpolgári címét vissza kell vonni – vélik a Debreceni Egyetem (DE) azon kárpátaljai hallgatói, akiket a Magyar Nemzet kérdezett az orosz elnöknek megszavazott kitüntetéssel kapcsolatban. A Debreceni Egyetemre jár a legnagyobb számú ukrán állampolgárságú hallgatói csoport. A közel 300 diák túlnyomó többsége kárpátaljai magyar, akiket szintén érint Oroszország kelet-ukrajnai agressziója.

„Bántó és fájó”, hogy a díszpolgári címmel lényegében egy közösségbe kell tartozniuk az orosz elnökkel, aki „mindent figyelmen kívül hagyva elvette ismerőseink és barátaink életét” – beszélt érzéseiről Varga Imre, a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszer-tudományi és Környezetgazdálkodási Karának hallgatója. A legsajnálatosabbnak azt tartja, hogy az egyetem figyelmen kívül hagyta lelki sérelmeiket, és közelebb engedte az egyik „politikai ellenségünket”.

„Árulásnak tekinthető, hogy az egyetem hátat fordított az ukránok szenvedésének, csak azért, mert ebből hasznot remélnek” – fogalmazott keményen egy másodéves kárpátaljai hallgató. Úgy véli, hogy az egyetem ezzel megmutatta, Vlagyimir Putyin elnök értékrendjét képviseli, és a szenátus szerint teljesen rendjén való őt támogatni. „Be kell látniuk, hogy hibát követtek el, a cím visszavonása lenne a minimum” – tette hozzá. Kiemelte, hogy Magyarország egyik legnagyobb egyetemének fontos lenne elítélnie Vlagyimir Putyin cselekedeteit, egyben biztosítani Ukrajnát, hogy nincs egyedül a harcban, de ebben csalódnia kellett. Az egyetem közösségi oldalait az elmúlt napokban elárasztó több ezer elítélő megjegyzést ugyanakkor szerinte a szenátusnak és a rektornak nem kell figyelembe vennie, de az egyetem diákjainak véleményét igen – mondta a másodéves hallgató.

Tovább...


A cikk eredetije: Árulásnak tartják a kárpátaljai hallgatók Vlagyimir Putyin...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges