A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Andy Vajna: Magyarország furcsa hely, itt ilyen-olyan diplomából élnek az emberek

via HVG

2017. május 10. 10:22 | 0 hozzászólás

A filmügyekért felelős kormánybiztos szerint a tehetség a legfontosabb a filmgyártásban, és ő még sosem kérdezte meg egy rendezőtől sem, van-e diplomája.

Andy Vajna szerint egy film sikeréhez nincs köze a pénznek, mivel ugyanazt a filmet el lehet készíteni egymillió forintból és százmillióból. A legfontosabb a tehetség, de Magyarországon ebből sincs elegendő – nyilatkozta a Világgazdaságnak a filmügyekért felelős kormánybiztos.

Úgy fogalmazott: „Magyarország egyébként több szempontból is furcsa hely. Itt az emberek ilyen-olyan diplomából élnek. Én már közel hatvan filmet készítettem, de még sohasem kérdeztem meg egy rendezőtől sem, hogy van-e diplomája. Azt, hogy tehetséges-e, azt megnéztem. Ebben a szakmában tehát a tehetség a fontos, a diploma mellékes”.

Arra a kérdésre, hogyan próbálják megelőzni, hogy a szakemberhiány veszélyeztesse a magyarországi filmgyártást, Andy Vajna azt válaszolta, hogy különböző iskolák programjain keresztül támogatják olyan technikai dolgozók képzését, akikből nagy a hiány, szeptemberben pedig a Magyar Nemzeti Filmalap iskolájában elkezdik a kreatív alkotók képzését is.

Tovább...


A cikk eredetije: Andy Vajna: Magyarország furcsa hely, itt ilyen-olyan diplomából élnek az emberek


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges