A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Andy Vajna két fogás között adott 700 milliót Mészáros Márta filmjére

via HVG

2017. október 19. 11:39 | 0 hozzászólás

Elképesztő módon kapott állami támogatást a filmjére Mészáros Márta: Andy Vajna saját éttermében, két fogás közt dobta meg a rendezőt 700 millió forinttal

Hosszú interjút közöl a Heti Válasz Mészáros Márta rendezővel új filmje, az Aurora Borealis kapcsán, amely a szovjet hadsereg által megerőszakolt nők témáját járja körül. Mészáros maga az apját vesztette el Kirgizisztánban, amely akkor még a Szovjetunió tagköztársasága volt. Mészáros beszél arról is, hogy kapta meg a pénzt a filmjére: eleinte a Magyar Nemzeti Filmalap elutasította a forgatókönyvet, egyedül Havas Ágnes biztatta a Filmalap vezetőségéből. Végül Andy Vajna odaszólt a film producerének, Major Istvánnak: járuljanak elé a filmmogul éttermébe, a Nobuba. Le sem ültette őket, amikor megjelentek, "talán azért, mert az asztalánál ott ült Rogán Antal és Habony Árpád", aki régeben aludt párszor Mészároséknál, amikor még "szegény fiú" volt – most már nem is köszönt a rendezőnek. Vajna annyit kérdezett:

Márta, ugye meg akarod csinálni a filmet? Akkor csináld, mennyi kell? 700 millió? De nehogy kevesebbet mondjál, mert ha nem jöttök ki a pénzből, később nem adunk!

Így kapott állami támogatást a Magyar Nemzeti Filmalaptól Mészáros Márta, Jancsó Miklós özvegye.

Tovább...

 


A cikk eredetije: Andy Vajna két fogás között adott 700 milliót Mészáros Márta filmjére


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges