A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Amivel Orbán a magánrepülőzését magyarázta, abba még a korrupt MSZP-SZDSZ-korszakban is bele lehetett bukni

via 444.hu

2018. szeptember 26. 13:19 | 0 hozzászólás

„Ha a korrupció végre legális és rendszerszintű lesz, az százezres nagyságrendben teszi anyagilag függetlenné a köztisztviselői kar és az államigazgatás tagjait.”

Méltatlanul kevés visszhangot kapott, hogy tegnap, vagyis hétfőn elhangzott a 2010 óta tartó Fidesz-korszak legfontosabb 3 mondata. 3 olyan mondat, ami minden túlzás nélkül új korszakot indít Magyarországon és talán még a kormány kritikusainak a szemében is kedveltebbé fogja tenni az „unortodox” jelzőt.

A 3 mondatot Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője mondta ki, a Népszavának válaszolva, és így hangoznak:

„Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd.”
Az emlegetett focicsapat-tulajdonos Garancsi István nagyvállalkozó. Havasi pedig azért beszélt egyáltalán a témáról, mert az Átlátszó a 2018-as év talán legfontosabb tényfeltáró cikkében leírta, hogy Orbán Viktor és több kormányközeli figura az elmúlt hónapokban hogyan utazgattak ide-oda, többek között külföldön rendezett Vidi-meccsekre egy ismeretlen tulajdonos kezében lévő, 17 milliárd forintba kerülő titokzatos magánrepülővel.

Az Orbán Viktor személyes szóvivőjének tekinthető, mindig és mindenhová vele tartó Havasi Bertalan tehát teljes nyugalommal kimondta, hogy a magyar miniszterelnök

évek óta úgy hódol egy minden szempontból privát, a miniszterelnöki munkaköréhez semmilyen szempontból nem kapcsolódó hobbijának (egy klubcsapat meccseinek megnézése külföldi stadionokban), hogy annak költségeit egy olyan üzletember fizeti helyette, akinek a cégei a kérdéses időszakban dokumentáltan tízmilliárd forintos nagyságrendben kaptak megrendeléseket a miniszterelnök által irányított magyar államtól.
És ezt nem valami szívós tényfeltáró ásta ki, hogy az illetékesek körömszakadtáig tagadják - hiszen az Átlátszó cikkében szó sem volt arról, hogy kié a repülő vagy hogy ki fizeti annak útjait - hanem Orbán egyik legfontosabb bizalmi embere nyilatkozta le, mondhatni magától.

Egy döntési helyzetben lévő politikusnak nagy értékű ajándékot elfogadnia olyan piaci szereplőtől, aki folyamatos üzleti kapcsolatban áll az állammal, bármilyen színezetű rendszerben, az illiberálisokban is, korrupciónak számít. (A morálisan fejlettebb rendszerekben ugyanez vonatkozik a nem is annyira nagy értékű ajándékokra és bármilyen ajándékozóra.)

Tovább...

A mi véleményünk

Ajánlottnak már most is ajánlott (a korrupció), és a kiválasztottaknak legális is.:( Megint oda jutottunk, hogy mindent idézőjelbe kell tenni…


A cikk eredetije: Amivel Orbán a magánrepülőzését magyarázta, abba még a korrupt MSZP-SZDSZ-korszakban is bele lehetett bukni


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges