Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Amerikai vélemény: Orbánék korlátozzák a politikai szabadságjogokat

via 168 Óra Online

2016. június 9. 10:51 | 2 hozzászólás

Magyarország korlátozza a politikai szabadságjogokat, hogy küzdjön a terrorizmus ellen. A parlament által jóváhagyott alkotmánymódosítás engedélyezi a kormány számára, hogy az terrorveszély esetén megnyirbálja a szociális média működését és a gyülekezési jogot – írja a USA News and World Today.

Az ellenzéki pártok és civil csoportok úgy látják, hogy Orbán Viktor visszaélhet a felhatalmazással, miután már eddig is bírálták, hogy saját hatalma érdekében meggyengítette az Alaptörvényt. Az Amnesty International úgy értékelte, hogy az intézkedés nyílt támadást jelent az emberi jogok ellen és egyben átfogó lehetőséget kínál a hivatalos állásponttól eltérő nézetek elfojtására.

Az amerikai lap tudósítása emlékeztet arra, hogy a minap az illetékes amerikai helyettes külügyi államtitkár óvott attól, hogy Magyarország a terroristafenyegetést a politikai szabadságjogok szűkítésére használja fel.

Kovács Zoltán szóvivő ezzel szemben arra hivatkozik, hogy hasonló esetre a francia és az amerikai hatóságok jóval nagyobb jogkört kaptak. Úgy fogalmazott, hogy az a jó kormányzás, ha odafigyelnek és foglalkoznak az emberek félelmeivel. Ha úgy érzik, hogy valami nem jó, mint például a bevándorlási válság, akkor azzal megfelelőképpen foglalkozni kell.

Tovább...


A cikk eredetije: Amerikai vélemény: Orbánék korlátozzák a politikai szabadságjogokat


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

természetesen, meg van ennek a gyenge ellenzéknek is a maga felelőssége, de a fő baj, maga a magyar ember. Ebből a magyar emberből termelődik ki maga a politikus is. Tehát, elsősorban az emberi fejekben van a hiba. Birka nép vagyunk, velünk mindent lehet csinálni és mindíg csodára várunk! Nincs mire büszkének lennünk, hiába sulykolják egyesek, nap mint nap. És ezt a nagy többség el is hiszi. Na, ez a baj!

Szudoczky képe

Szudoczky
2 éve

Azt nem tudom, hol van a józan ész, meg az ellenzék ilyenkor?! Szégyen, hogy semmi mozgósító ereje nincs, nem tud a végsőkig tiltakozni, hagyja, hogy ez az akarnok mindent keresztülvigyen! Így akármit megtehetnek velünk, ürügyet mindíg tudnak találni. Tényleg el kell menni innen, ha normális életet akarunk!