Szerkesztők ajánlják Lakner Zoltán: Oké...
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Állami pénzből veszik meg az iskoláknak Rákay Philip könyvét

via HVG

2016. június 7. 11:01 | 1 hozzászólás

Több mint 70 millió forintból megveszik a Rákay Philip köztévés műsorából készült rendszerváltással foglalkozó könyveket az iskoláknak és a könyvtáraknak.

Több mint 70 millióval támogatja a kormány a "Szabadság tér '89 – a rendszerváltoztatás aktái" című könyvsorozat megvásárlását, hogy a sorozat eljusson iskolákba és könyvtárakba – derül ki egy hétfőn megjelent kormányhatározatból.

Az Orbán Viktor által jegyzett határozat szerint az idei központi költségvetés terhére 66,8 millió forintot a Miniszterelnökség költségvetési fejezetében, további 4,5 milliót pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetében különítenek el erre, majd Balog Zoltánnak kell gondoskodnia arról, hogy a könyvsorozat eljusson az iskolákba, könyvtárakba – ráadásul mindezt augusztus 31-ig, vagyis iskolakezdésre már ott kell lennie a könyveknek.

A 24.hu felhívja a figyelmet, hogy a közmédia korábbi, Rákay Philip által szerkesztett és vezetett műsorát feldolgozó könyvsorozat első kötete a tavalyi Könyvhétre jelent meg magánkiadásban. Ehhez képest most állami pénzből fogják megvenni az iskoláknak.

Tovább...


A cikk eredetije: Állami pénzből veszik meg az iskoláknak Rákay Philip könyvét


Hozzászólások

Szegény gyerekek!