A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Aláírást gyűjtenek, ne legyen Mádl Ferenc út a Hegyalja útból

via HVG

2016. március 25. 10:11 | 1 hozzászólás

Néhány százan tiltakoztak eddig a Hegyalja út átnevezése ellen, kifogásolva, hogy több ezer ember, akinek megváltozna a lakcíme, mit sem tudott a készülő intézkedésről.. Az aláírásgyűjtést a liberálisok Szabadai Viktora indította.

Aláírásgyűjtés indult a neten a Hegyalja út átnevezése ellen. A kezdeményezést ezidáig 276-an írták alá.

Mint arról beszámoltunk, jövő héten dönthet a Fővárosi Közgyűlés két fontos közterület átnevezéséről. Egy angyalföldi városrészt Göncz Árpád, a Hegyalja utat pedig Mádl Ferenc volt köztársasági elnökről neveznék el.

Az aláírásgyűjtést – hacsak nem névazonosságról van szó – Szabadai Viktor, a Liberális Párt budapesti választmányi elnöke kezdeményezte.

A leírásban azt kifogásolják, hogy a Fővárosi Közgyűlés ülésére "mindenféle egyeztetés nélkül" terjesztették be az alpolgármesterek a Hegyalja út átnevezését.

Az I., a XI. és a XII. kerületeken áthúzódó, jelentős közlekedési útvonalnak számító Hegyalja út átnevezésével több ezer budai lakosnak változik majd a lakcíme, ennek ellenére az érintett önkormányzatok egy részét teljes meglepetésként érte a főváros változtatási szándéka – érvelnek.

Tovább...


A cikk eredetije: Aláírást gyűjtenek, ne legyen Mádl Ferenc út a Hegyalja útból


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Méltatlan Göncz Árpád és Mádl Ferenc között párhuzamot vonni