A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Aláírásgyűjtés indult Kiss László és Gyárfás lemondásáért

via HVG

2016. április 7. 10:54 | 12 hozzászólás

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják a petíció elindítói, hogy az úszószövetség kiállt a csoportos nemi erőszakért elítélt és a börtönből valószínűleg idő előtt szabadult Kiss László mellett. Lemondatnák a szövetségi kapitányt és a szövetség elnökét is.

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a Magyar Úszószövetség és az edzők megvédték az 1961-ben csoportos nemi erőszakért elítélt Kiss László szövetségi kapitányt – írják abban a petícióban, ami szerdán indult Kiss László és a MÚSZ elnöke, Gyárfás Tamás lemondatásáért.

"Akik a magyar sportban, ezen belül a honi úszó életben tevékenykednek, mindannyian hallottak arról, hogy Kiss Lászlóval szemben 55 évvel ezelőtt milyen ítélet született" – idézik a petíció készítői az úszóedzők nyilatkozatát, és megjegyzik, Kisst három év börtönbüntetésre ítélték, de ebből csak húsz hónapot ült le.

"Követeljük, hogy Kiss László és Gyárfás Tamás mondjon le tisztségéről!" – írják a petícióban, amelyet egyelőre 58 ember írt alá.

Tovább...


A cikk eredetije: Aláírásgyűjtés indult Kiss László és Gyárfás lemondásáért


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Kedves NewTiborc barátom!

Örülök, hogy ismét, hosszú idő után , ismét közöttünk vagy!

Igazad van. Micsoda bűnöket bocsájtunk meg napról-napra. Például, hány volt és jelenleg is aktivan dolgozó politikus áttételesen tett tönkre családokat, amelyeket akár gyilkosságnak is mondhatnánk, mennyi embert tettek tönkra, tették lehetetlenné az életüket és lám, a sok elitélő mellett, nagyon sokan nem itélik el őket. Hát ezek nem szörnyű bűnök, amikor egy rendszerben rengeteg család megy tönkre és menekülnek az öngyilkosságba? És erről nem veszünk ilyen vehemensen tudomást, nem követeljük, hogy azonnal mondjon le, pedig, a nevezett politikusok, még csak nem is bűnhődtek meg gyalázatos tetteikért és lehetne mindezt folytatni. Nagyon nehéz igazságosan megnyilvánulni, oda minden apró részletet tudni kellene, de ebben az esetben, 55 év után, amikor a sértett is elhalálozott, bizony már, nem lehet. És azt gondolom, hogy nekünk nincs is jogunk oly nagyon itéletet mondanunk. Természetesen, ezzel nem akarom felmenteni, de ennyi idő után, már nem kellene ezzel foglalkozni.

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Kedves katiicabogár!

Teljesen megértem a nagy felháborodásodat, hiszen nem egy egyszerü, kisstílű bün megitéléséről van szó, arról nem is beszélve, hogy Te is nő vagy, így még közelebbről érint ez az ügy. természetesen, ez nem azt jelenti, hogy mindenképpen igazad is van, ugyan is, mint dmolnár is írta, letöltötte a büntetését, azóta 55 év telt el, azóta becsülettel élte életét, sokat letett az asztalra. Jog szerint, biztosan nincs igazad, hisz megbünhődött és így, már nem lehet ismét ugyanezért büntetni. Természetesen vannak erkölcsi megfogalmazásai a dolognak, de, 55 év távlatából nem tudsz minden részletet kiolvasni az ujságíró oknyomozásából. Először is, hogy erkölcsi itéletet mondjunk, tudni kellene az igaz történést. Utalnék arra, hogy pl. valami buli után, ittasan történt, ahol maga a hölgy is előtte szórakozott, esetleg ivott. Vagy milyen egyéb, számunkra ismeretlen körülmény játszott közre, hogy ezek a fiatalok elveszítették önkontrolljukat, mert, hogy valamikiváltotta ezt a bűnös cselekményt, az valószínű. És itt jön az idő faktor, hogy 55 év után ezt bizony reálisan nem lehet már értékelni.

Hidd el, nem akarok dmolnárnak is szószólója lenni, de úgy vélem, hogy mind ketten csak azt akarjuk kifejezni, hogy nagyon nehéz ennyi idő után, becsületesen letöltött büntetés mellett, az eddigi életutat is követve, ismételten elitélni, tönkretenni egy embert, akinek ha mást nem is, az idős korát is kellene tekinteni. /Félve jegyzem meg, hogy talán más lenne a véleményem, ha ez egy középkorú embernél derül ki, max. 10-20 év elteltével./

 

NewTiborc képe

NewTiborc
2 éve

Hm. Pedig hát a pápa is képvisel valamit, nem is alkármit. Ratzinger fiatal korában a HitlerJugend tagja volt. Most gyalulják az útját, hogy majd szentté avatják. Ha nála elhisszük, hogy megjavult, akkor egy edzőnél miért nem?

lilla- képe

lilla-
2 éve

http://24.hu/belfold/2016/04/08/okkal-kovetelik-kiss-laszlo-fejet-de-azert-gondolkozzunk-el-kicsit/

 

Ha nem bányásszák ki ezt a múltbéli, de nem titkolt cselekedetet ma , akkor tisztelnének tovább? 

Most meg háborgunk ezen

és 

nem törődünk ezzekkel:

http://24.hu/belfold/2016/04/08/terror-modositjak-az-alkotmanyt/ 

 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Nocsak.. És mi szerint az? A magyar, esetleg a nemzetközi jogi szabályozás alapján? Nem veszek védelmembe senkit. Pusztán azt a tény írtam le, hogy egy jogállamban (bár ezek szerint neked az a jogállam, ahol az van, amit te szeretnél) a bűnök nem bélyegzik meg örökké az embert, mert állítólag azért van a büntetés, hogy megjavuljon. Hogy személy szerint te hogyan érzel, ennek ehhez semmi köze. Vagy van jogállam és ha elévült a bűn, akkor már nem büntethető az illető utána, vagy nem, és akkor az a bűnös, akit én akarok és úgy büntetem, ahogy én akarom... 

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Ennek semmi köze a pártokhoz, pártálláshoz, politikához. Vannak olyan bűnök, amit nem lehet megbocsátani. Ez azok közé tartozik.

Egyébként szóval nem írtam, hogy minden más bűnt pedig meg lehet bocsátani. Nem értem meg, hogy tudjátok védelmetekbe venni azt az embert, akinek ilyen mocskos tette volt. Túl azon, hogy lefogták, megalázták, megerőszakolták a nőt, az életét is tönkre tették. Ugyanis a tegnapi hírekben már a folytatást is lehetett olvasni....

Ne haragudjatok, ezen nem is vitatkozom tovább, mert határtalanul elkeserít ez a felfogás. Lehet, hogy ehhez nőnek kell lenni, lehet, hogy ehhez látni kellett több nőt a megerőszakolás után... (kórházban vizsgálatra behozottat) - mindenesetre hányingerem van az ilyen emberektől(?) - még több év után is. Részemről be is fejeztem a témát .(

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Hát ez érdekes... Szóval ott tartunk, hogy van, amit meg lehet bocsátani (rablás, lopás, sikkasztás, gyilkosság, stb.) és van, amit nem, még akkor sem, ha letöltötte a büntetését és azóta tisztességes életet él és nem csak az elkövetés, hanem a büntetett előélet is elavult. Hát azt hiszem, így első felindulás után ezen el kéne gondolkodni egy hangyányit. Mert ugye (de szólj, ha tévedek) a szocialisták se szeretik az örökre való megbélyegzést. Vagy ha igen, akkor erősen el vagyok képedve...

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Ne haragudj tiborki - semmiképpen nem lehet megbocsátani. Akkor sem, ha élte utána a maga kis hétköznapi életét.

Kérdezzetek meg egy megerőszakolt nőt, vagy szülőt, férjet, akinek a lányával, feleségével ezt tette valami állat :(


tiborki
2 éve

Mivel olyan pozicióban van ill. volt, amilyenben volt így nem lehet megbocsátani neki. Kiss egy országot képviselt.  Amúgy ez valószinűleg nem egyedi eset. sok disznóság van aminek még ki kéne derülnie.

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Nem. Ezt a fajta bűncselekményt soha nem lehet megbocsátani. Ha valaki csoportosan megerőszakol egy nőt, arra nincs bocsánat. (ha nem csoportosan, akkor sem)

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Magát az erőszakot mélységesen elitélem, azonban a nevezett személy, mivel ezt a cselekményt 55 éve követte el és részben le is ülte büntetését, amelyet valószínüleg harmadoltak, vagy negyedeltek, tehát ennyi idő elteltével meg lehet bocsájtani. Az 55 év, az kettő emberöltőnek felel meg. Tudtommal, ez az ember a mai napig példás életet élt, letett a sportban az asztalra is valamit. Miért is kellene most tovább büntetni? Azért, mert a jó magyar szokás szerint jól esik kárörvendeni? És ráadásul, akik most hangosan kiáltoznak a lemondatások mellett, azok talán először néznének a saját magukba. biztosan elkövettek már kisebb-nagyobb elitélendő cselekményt, ha csak etikei szempontból is mérjük a tetteket. Akkor Ők is bünhődjenek életük végéig, miközben a kisebb vétségük nem párosult bírósági elitéléssel. Ettől még vétkeztek kisebb- nagyobb mértékben!

Most hangosan és szinte ujjongva kérik sokan, hogy mondjon le Kiss L., aki valószínűleg a büntetés letöltésén kívül is nagyon megbánta bűnét. Ha nem így lenne, akkor nem élt volna a mai napig példás életet. Jó lenne, ha végre gyakorolnánk a megbocsájtást is, mert vannak, akik ezt is megérdemlik!