A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ákostól független a kormány lépése – magyarázkodik az Emmi

via HVG

2015. december 18. 11:11 | 1 hozzászólás

A kormánynak a szólás szabadságát kell védenie, a Telekom-szerződések felmondása pedig nem is Ákoshoz kapcsolódik – mondta az ATV-ben Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára. Péntek reggel Rogán Antal is beszélt az ügyről egy másik csatornán, de ő nem hangsúlyozta, hogy a válaszlépés független lenne Ákostól.

Ákostól független a kormányzati lépés, egyszerűen Magyarországon nem fogadható el, hogy egy cég valakit a véleménye miatt szankcionál – mondta Rétvári Bence, az Emmi államtitkára az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A műsorban felidézték, hogy Ákossal szerződést bontott a Magyar Telekom a nőkről tett kijelentései miatt, a kormány pedig ezt követően utasította az összes minisztériumot és a háttérintézményeiket, hogy bontsák fel szerződéseiket a telekommunikációs céggel. Az indoklás szerint a Telekom lépése ellentétes a magyar alkotmány szellemével.

Rétvári Bence az ATV-ben most azt mondta, azzal nem értenek egyet, hogy a cég, legyen bármekkora, bárkivel szemben eljárhat így. Az államtitkár szerint a Telekom reakciója annak a hisztérikus helyzetnek köszönhető, ami Kövér László és Ákos kijelentése után kialakult.

A cég olyan helyzetbe hozta magát, mintha ő volna hivatott megmondani mindenkinek, hogy mit gondoljon, ez pedig nem a társaság dolga, ebben a helyzetben a kormánynak a szólás szabadságát kell védenie – tette hozzá Rétvári Bence.

Tovább...


A cikk eredetije: Ákostól független a kormány lépése – magyarázkodik az Emmi


Hozzászólások

Szudoczky képe

Szudoczky
3 éve

A helyzet nem hisztérikus, hanem kritikus! Állami szinten hozzák hátrányos helyzetbe a nőket. Európa boldogabbik felén ez elképzelhetetlen lenne és aki ilyen hangot ütne meg, azt azonnal felfüggesztenék hivatalából. Semmi kivetnivaló nincs abban, ha egy cég megvonja a szponzoráció keretében adott támogatást valakitől, akit méltatlannak ítél arra, legyen az bármilyen sztárolt csillagocska.