A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Akkorát kamuzik a kormány az egészségügyről, hogy a fal adja a másikat

via HVG

2017. július 12. 09:51 | 4 hozzászólás

A kormánypárti politikusok szerint világszínvonalú az egészségügy, Balog Zoltán szerint álhírekkel manipulálják a közvéleményt. Sorolunk pár példát, miért nincs ez így. A szerbek például simán ránk vernek.

"Letették elém a levest, kanalat nem adtak. Kérdeztem, mivel egyem, az ujjammal?" – számolt be olvasónk, akit nemrég a Honvédkórházban műtöttek. Nagyjából annyi volt a válasz, hogy igen, ez egy megoldás. Jellemzően a kórházi koszt is hagy némi kívánnivalót maga után, de vannak ennél jóval nagyobb bajok is. A drágább gyógyszert a betegnek magával kell vinnie, de van, hogy katétert kell vásárolnia a műtét előtt. Utóbbiról a kormányellenességgel kicsit sem vádolható TV2-ben beszélt egy riportalany. Ugyanott mutogattak felvételeket a penészes, gombás falú, hulló vakolatú csepeli tüdőgondozóról is.

Még ennél is van cifrább: egy nagyszülői telefon nyomán kiderült, az Országos Kardiológiai Intézetben – ahol a legbonyolultabb szívműtéteket végzik – nincs MR- és CT-berendezés, így a gyerekeket a Heim Pál, a felnőtteket a Szent István Kórházba küldik át. A telefonáló unokáját nyitott mellkassal kellett átszállítani a Heim Pálba. Az RTL Klubnak az Emmi csak annyit mondott, egyre több helyen vannak műszerek. Balog Zoltán miniszter kedd este az ATV-ben azt mondta,

"lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van."

Az egészségügyi államtitkár közben azt ígérte, jövőre már a Kardiológiai intézetben is biztosan lesz CT.

Tovább...


A cikk eredetije: Akkorát kamuzik a kormány az egészségügyről, hogy a fal adja a másikat


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Na igen...
Aki már féllábbal a sírban van, annak a szavazatára már nem számíthatnak, így sorsára hagyják.
Ők meg szanatóriumi körülményeket élveznek a kórházaikban! :(((

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Igazad van, nem akartam ennyi gaz hazugságot  a nyakukba rakni. Az  is  lepereg  róluk. Szemmel látható, hogy  mennyire rossz  helyzetben van az  egészségügy, minden tekintetben. Akkor is próbálják a népet  győzködni, hogy hurrá hopp, de jó nekünk... :(

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Amikor olvastam a cikket, én is arra gondoltam, hogy azokban az egészségügyi intézményekben, ahova ők járnak, tuti, hogy rendben van minden. Biztosan ebből indultak ki, amikor ezt a hurráoptimizmust terjesztették.

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Valószínű a kormánypárti politikusoknak, nem volt  még  szükségük kórházi ellátásra.Ezért nem is tudhatják milyen  körülményxek uralkodnak az  egészségügyben. Majd amikor az  egészségügyi szakembereket itthon  tudják tartani, elhiszem, hogy világszínvonalú az egészségügyünk.