A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Aki szegény, ne tanuljon? Az Orbán-kormány az egész magyar felsőoktatásban bevezetné a Corvinus-modellt

via 168 Óra Online

2018. október 7. 10:35 | 1 hozzászólás

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáján Palkovics megemlítette, hogy az Orbán-kormány a magyar felsőoktatás egészében bevezetné a Corvinus-modellt.

Szombaton Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője elutazott Pécsre beszédet tartani a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának pécsi tisztújító közgyűlésén, és elejtett egy megjegyzést arról, hogy az Orbán-kormány a magyar felsőoktatás egészében bevezetné a Corvinus-modellt – derül ki a Szabad Pécs cikkéből.  A tárcavezető – aki korábban az Emmi oktatási államtitkára volt – azt mondta, felgyorsítanák a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett folyamatot, és kiterjesztenék a magyar felsőoktatás egészére a versenyképesebb környezet megteremtése érdekében. Céljuk az, hogy a magyar egyetemek „hatékonyabban, versenyképesebben és egyszerűbben” működjenek, mint a jelenlegi helyzetben, hasonlóan ahhoz, ahogyan egy-egy magánegyetem működik.

Tovább...


A cikk eredetije: Aki szegény, ne tanuljon? Az Orbán-kormány az egész magyar felsőoktatásban bevezetné a Corvinus-modellt


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 hónapja

Sok esetben a  szegények közül kerülnek ki nagyszerű szakemberek, tudósok, stb....