A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Aki minden hatalmat megszerez, mindent el is veszít

via HVG

2017. március 13. 11:44 | 0 hozzászólás

Határozott kritikákban és megannyi ígéretben gazdag beszédben vázolta államfői vízióját Majtényi László, a baloldali ellenzék köztársaságielnök-jelöltje, aki több Soros Györgyös poént is elejtett.

Erősen nyitott államfőjelölti beszédével Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője, volt ombudsman. Köszöntött mindenkit, külön kitérve a parlamentből kitiltott újságírókra is (jelenleg a 444 munkatársait nem engedi be Kövér László hivatala a Házba, korábban kollégánknak sem engedték a bejárást – a szerk). Elnöki programja röviden összefoglalható abban, hogy „jobb intézmények, mint emberek uralma alatt élni”, utóbbiak uralma alatt ugyanis kiszámíthatatlanabb az élet.

Majtényi röviden megköszönte jelölését mindenkinek, a családjának, kivéve Soros Györgynek (azt, hogy ő a magyar születésű milliárdos embere lenne, a Fidesz képviselői mondogatják jó ideje). Ez egészen pontosan úgy hangzott:

„köszönöm Sorosgy … ja, nem”

„A szegénység elviselhetetlen, a magyar köztársaságnak biztosítania kell, hogy minden polgára meg tudjon élni” – vágott bele a beszéd érdemi részébe Majtényi. Azt mondta, a korrupció maga alá gyűrte az államit, majd sorolja, mit csentek el: ellopták a magánnyudíjvagyont, a trafikokat, Kishantost és más földeket, a tan- és sajtószabadságot.

Tovább...


A cikk eredetije: Aki minden hatalmat megszerez, mindent el is veszít


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges