A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ágoston László: Boldog magyar jövőt!

via Facebook/Ágoston László

2018. október 23. 13:47 | 1 hozzászólás

Egy hozzászólásból: "Annak a rendszernek úgy lehetettett véget vetni,hogy a nép megmutatta: erősebb. Ennek úgy lehet véget vetni, hogy a nép megmutatja: okosabb."

- Apa! Miért harcoltak az emberek '56-ban?
- Képzeld el, hogy Magyarországon az történt, amit az oroszok akartak. Az ellenzéki pártokat tönkretették és csak egy párt uralkodott mindenen. Ehhez egy választási csalás vezetett (utaztatták a fülkékhez a saját embereiket), majd azt mondták, 100%-os eredményt akarnak és már nem is lehetett másra szavazni.
- Húha!
- A bíróságok úgy ítéltek, ahogyan a Pártnak kedvezett, az újságok azt írták, amit a Párt mondott. Harcot hirdettek a nyugattal, és Oroszország és a többi keleti "testvérállam" felé voltunk csak nyitva. Az emberek nem emelhettek szót mindezek ellen, mert "aki nem velük volt, az ellenük" - és elveszítette a munkáját, aki nem tapsolt. Sőt, sokan még ennél is többet.
- Hogy lehetett így élni? 
- Sokan külföldre menekültek. Sokakat annyira áthatott a propaganda, hogy őszintén elhitték, amit a Párt a szájukba adott és beálltak a saját magyar testvéreiket sanyargatni, de ők úgy gondolták, szent célt szolgálnak.
- Apa, ez borzasztó. Sírni tudnék!
- Alul-felül járt a kasza: a legyügyesebbeket ugyanúgy kicsinálták, mint a leggyengébbeket. Azokat, akiknek nem volt munkája, közveszélyesnek mondták és elvitte őket a rendőr. Családok és barátságok szakadtak szét ideológiai alapon, mert nem lehetett más véleményed, mint amit a Párt megfogalmazott.
- Hogy tűrhették ezt el az emberek?
- A rendszer a munkásosztályra épült és a nem túl okosakra. Az értelmiséget és a korábbi vezető réteget üldözték. Képzeld el: a színházakban olyan daraboknak kellett menni, amik beleilleszkedtek a Párt ideológiájába! De aztán rengeteg árulója lett az országnak az értelmiségiek között is. 
- Undorító. 
- Hát, nagy szerencse, hogy jött a rendszerváltás és te már egy virágzó demokráciában élhetsz, fiam, ahol ezekből semmit sem kell megtapasztalnod!


A cikk eredetije: Ágoston László: Boldog magyar jövőt!


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
6 hónapja

"Te már egy virágzó demokráciában élhetsz, fiam, ahol ezekből semmit sem kell megtapasztalnod!"

Igen, ez ÍGY van!

Csak pár száz (eseleg ezer) kilométerrel arrébb a magyar határtól! :P:P:P