A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Adatlopással indítottak volna kamupártokat, hogy állami támogatáshoz jussanak

via HVG

2018. február 1. 11:46 | 0 hozzászólás

A gyanúsítottak négy olyan pártot akartak indítani, melyek illegálisan szerzett adatokkal állítottak volna jelölteket, hogy állami támogatáshoz jussanak.

Illegálisan megszerzett adatok felhasználásával akartak pártok nevében több száz millió forintnyi kampánytámogatáshoz jutni egy bűnszövetség tagjai, a nyomozók három embert őrizetbe vettek - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-t. Az ügyészség két férfi előzetes letartóztatását indítványozta.

Mint írták, a gyanú szerint a bűnszövetség az áprilisi országgyűlési választáson négy olyan pártot akart indítani, amely illegálisan megszerzett adatokkal állított volna jelölteket, és magas támogatást kapott volna az állami költségvetésből. 

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak több embert is megkerestek, hogy a pártok nevében induljanak a választáson. A jelölteknek a törvényi előírások szerint fejenként 500 ajánlással kell rendelkezniük. A választásra jogosult személyek adatait az elkövetők illegális úton szerezték meg. Az általuk megkeresett hacker egy biztosításközvetítő cég adatbázisából csaknem kilencezer választópolgár adatait szerezte meg, és ebben a cég egyik alkalmazottja is segítette.

Tovább...


A cikk eredetije: Adatlopással indítottak volna kamupártokat, hogy állami támogatáshoz jussanak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges