A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Abszurdisztán 24

via 168 óra Online

2014. január 19. 09:40 | 1 hozzászólás

A hét rémhíre kétségkívül a korlátozott érvényű budapesti villamosbérletekre vonatkozott. Sokáig versenyben volt még a Gyurcsány úr harmadik helye a luxemburgi rádió slágerlistáján, valamint hogy a Kerényi úr Magyar Jóhírmondója közpénzből adódna ki – utóbbit a miniszterelnök saját kezűleg cáfolta a legteljesebb mértékben: meg is vagyok nyugodva, annyit mondanék –, de végül mégis a bérlet maradt felül.

Valamely éles szemű jegyvásárló felfedezte ugyanis, hogy a bérletek hátoldalán feltüntetett, szűnni nem akaró szövegtengerből hiányzik az a kitétel, mely a négyes metróra vonatkozna. És nemcsak a havi bérletekéről, valamennyiről, beleértve az éves bérleteket is. Amiből pedig logikailag az következne, hogy a négyes metróra nem lesz érvényes majd a kombinált bérlet.

Na, valahogy így indult el az e heti rémhírlavina. A jól értesültek rövidesen tudni vélték, hogy minden lépésében ravaszul kidolgozott kampányról van szó, melyet a legdörzsöltebb stratégák álmodtak meg. A lényege az, hogy most, év elején csökkentették a bérletárakat, de csak azért, hogy a nép jól rájuk szavazzon, aztán majd, a választás után, amikor a négyes metrót is átadták, felemelik őket az égbe. És még azt se lehet rájuk fogni, hogy nem mondták meg előre: tetszettek volna gondosabban elolvasni a hátoldali kisbetűs részeket. Ez volt tehát az alaprémhír, erre aztán még jöttek apró, finom rétegek, hogy a négyes metrót eleve külön fogják kezelni, más jegy kell rá, és más bérlet, egyesek látták vagy látni vélték a beeresztő kapukat is, nem is kompatibilisak a mai utasokkal, lehet, hogy majd csak a kiválasztottak utazhatnak rajta.

És így tovább, a csillagos égig.

Én ezt persze nem hiszem. Igaz, a négyes metró átadását nagyon hozzápasszították a választáshoz, és bár megépítését sok-sok éven át gátolták, most boldogan fogják avatni: de hát ez már csak így szokott lenni. Lehet, hogy a jegyárakat is felemelik majd, de annak nem lesz köze ehhez a rémhírhez. Itt csak annyi történt, hogy a BKK-nál valaki megint túlmozogta magát. (Szokásuk ez az ottaniaknak.) Nekik nem volt jó, amit a régi bérletekre írtak, hogy érvényes a buszra, a villamosra, a metróra meg a HÉV-re a közigazgatási határig, ők maradandót akartak alkotni, beleírtak mindent, ami szembejött, mint egy posztmodern nagyregénybe. Kedvencem ez: csak természetes személyek vásárolhatják. Nem is kockáztatok, mindig az asszonnyal vetetem meg a bérletet, hátha engem nem találnak elég természetesnek a jegyüzérek.

És a nagy felfordulásban lefelejtették a négyes metrót az éves szintű bérletekről. A többi már jött magától.

Ezt hívják a bennszülöttek bumerángnak.

Nem kéne annyit akciózni, barátaim.


A cikk eredetije: Abszurdisztán 24


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

A nagy kapkodásban mindig lemarad valami fontos, amivel az egyszerű embereket sújtják. Az  is bosszantó, hoyg  mindig gátolták a  Metró megépítését, sőt az arra szánt  pénzt is lenyúlták, most meg valóban büszkén veregetik azt a  bizonyos nagy mellényt, hogy ők, ők, ők... Na ebből már nagyon elég volt.