A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

9,3 millió forintos jutalom - hullik a pénzeső az állami cégvezetőkre

via HVG

2017. augusztus 11. 11:05 | 2 hozzászólás

Nem rossz dolog állami cég vezetőjének lenni: 2016-ban az éves bruttó bérük 10-80 százalékával jutalmazta őket az állam. Nem a MÁV-vezér a rekorder a hatmilliós jutalommal.

Éves alapbérük 10-80 százalékával honorálta az állami cégek vezetőit a kormány 2016-ban - írta a pénteki Magyar Nemzet Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkárának írásbeli válaszára hivatkozva.

Ez vonatkozik az összes állami cégre, kivéve a Magyar Export-Import Bank Zrt.-re, illetve a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-re, mert ezekben 2015 óta nem osztottak sem prémiumot, sem jutalmat.

Rekord mértékű, 80 százalékos prémiumot az Észak-dunántúli Vízmű Zrt.-nél és a Duna-menti Vízmű Zrt.-nél fizettek, de kideríthetetlen, hogy ez mekkora összeget jelent.

A MÁV-nál a lap becslése szerint 23,6 millió forintot oszthattak szét a felsővezetés jutalmazására. Bár Fónagy válaszából csak az derül ki, hogyan aránylik a prémium az éves alapbérhez a vasúti társaságnál, de azt tudni lehet, hogy Dávid Ilona vezérigazgató havi bruttó ötmillió forintot kap, éves szinten tehát bruttó 60-at. Mivel 10 százalékos prémiumokat fizetnek, Dávid Ilona esetében ez 6 millió forintra jön ki. A vezérigazgató-helyetteseknek az előbbi számítás alapján 2,1-3,6 millió forintos prémium jár. A jogi és a biztonsági igazgatónak viszont 20 százalékos prémium jár (4,3 millió forint).

Tovább...


A cikk eredetije: 9,3 millió forintos jutalom - hullik a pénzeső az állami cégvezetőkre


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Prémium tudtommal csak a kötelező munkakör elvégzése FELETTI munkáért jár.
Vajon mi a jó fenét csináltak ezek a "percemberkék" pluszban, hogy ennyi zsozsót kaptak érte?!
Pl. valami trükkel ösztönözték a vízműveknél a felhasználókat a többletvízfogyasztásra? Mondjuk, naponta többször zuhanyozzanak, a ruháikat több sorosan mossák ki, folyóvízzel mosogssanak, vagy locsolják fel a bérházak körfolyosóit a SAJÁT vízvezetékükről?
Esetleg alattomosan okozzanak csőtörést éjjel a szomszéd kertjében?
Vagy mi?! Hogyan?! :(((

 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Rám  még az eső sem hull, nincs  ideje leérni....