A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

6320 (!!!) százalékkal híztak a szponzori bevételek Mészáros eszéki fociklubjánál

via mfor.hu

2018. június 21. 09:09 | 0 hozzászólás

Mindez egy év alatt. Csoda ez, csoda!

Eszéken még nem működik a felcsúti csodataktika.

Mészáros Lőrinc 2016 elején lett az eszéki fociklub tulajdonosa, amikor is a klub már elég komoly gazdasági problémákkal küzdött. Azóta gyökeres fordulatot vettek a csapatot működtető gazdasági társaság pénzügyei, igaz, a siker még nem teljes.

2017 volt az első olyan év, amikor már az elsőtől az utolsó napig Mészáros volt a tulajdonos, ennek pedig szembetűnő nyoma van az NK Osijek beszámolójában, melyet május végén tettek elérhetővé. Az árbevételek ugyanis hirtelen a korábbinak több mint duplájára, 68 millió kunára emelkedtek. Ez tavaly év végi árfolyamon számolva, 2,8 milliárdos bevételt jelent a korábbi 1,3 milliárd után. Eszék beszámolója - ellentétben a Puskás Akadémiával - kellően részletes ahhoz, hogy rávilágítson a megugró bevételek okára.

Tavaly a bevételek majdnem háromnegyede a szponzori és reklámbevételeknek köszönhető, a 2,8 milliárd forintból 2 milliárd érkezett ilyen jogcímen. Vagyis tavaly már több bevételre tett szert a horvát fociklub, mint Mészáros másik gárdája, a Puskás Akadémia, ahol "csak" 2,5 milliárdból gazdálkodhattak. Mindenesetre az eszéki növekedés mértéke megdöbbentő, hiszen

2016-ban még csak 32 millió forint folyt be a kasszába a szponzoroktól, vagyis ez egy év alatt 6320 százalékkal (!!!) több bevételt jelent.
Tovább...

A cikk eredetije: 6320 (!!!) százalékkal híztak a szponzori bevételek Mészáros eszéki fociklubjánál


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges