A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

400-nál is több párt indulhat a 2018-as választáson

via HVG

2017. november 16. 11:25 | 1 hozzászólás

Jó tudni: ha egy párt minden körzetben tud egyéni jelöltet állítani, közel 600 millió forint állami támogatásra jogosult. De nemrég szigorítottak a rendszeren.

Az ATV híradójának küldött adatsorból tudjuk, hogy az Országos Bírósági Hivatal szerint országosan 231 bejegyzett párt van, és 183 párt áll bejegyzés alatt, tehát a jelenlegi adatok szerint 414 párt indulhat jövőre a választásokon.

Köztük van a Munkáspárt is, akik szerdán meghirdették a Kánaánt, százezres minimumnyugdíj, kétszázezres adómentes minimálbér, állam által biztosított első munkahely, egyszeri büntetőadó milliárdosoknak, migránsmentes Európa – ezek a jelszavak. 2014-ben kicsivel több mint fél százalékot szereztek, most az ATV-nek azt mondta Thürmer Gyula pártelnök, hogy több jelölttel indulnak, ezért jobb eredménnyel számolnak.

Tervezi az indulást a Jobbikból a néppártosodás elindulásakor távozó Bertha Szilvia is. Új formációja, az Értünk Értetek választási programot is hirdetett már. Ha egy párt elindít 27 egyéni jelöltet, ezzel pedig összegyűjt 13 500 aláírást, már országos listát állíthat, 53 jelölttel 149 milliót kap így a párt kampányra

Tovább...


A cikk eredetije: 400-nál is több párt indulhat a 2018-as választáson


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Ezeknek egyiknek sem  a kormányváltás a célja.  Papíron bejegyzett kétszemélyes párt vajon  honnan, ki pénzéből indul?