Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

30 km/h-val lehetne menni a magyar városokban is? Itt a minisztérium válasza

via HVG

2017. szeptember 12. 10:43 | 3 hozzászólás

Az Európai Unió közlekedési biztosa még tavasszal vetette fel, hogy drasztikusan kellene csökkenteni a városon belüli sebességhatárt. De mit gondolnak erről a minisztériumban?

Idén márciusban a szlovén Violeta Bulc, az Európai Unió közlekedési biztosa elég bátor ötletet vetett fel a döntéshozóknak. A szakember szerint halálos balesetek drasztikus csökkentését a városon belüli sebességhatár rasztikus csökkentésével lehetne elérni. Mindez azt jelentené, hogy a jelenlegi 50 km/h-ra helyett csak 30 km/h-val lehetne hajtani. De hogyan gondolkodnak erről a hazai döntéshozók?

A napi.hu beszámolója szerint a máltai nyilatkozatban az aláírók azt (is) vállalták, hogy az ágazati szereplőkkel megvizsgálják, milyen lehetőség nyílna a sebességkorlázotással ellátott övezetek kiterjesztésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint ezt olyan területeken lenne érdemes megtenni, "ahol emberek dolgoznak, kerékpároznak, vagy ahol gyerekek játszanak".

Tovább...


A cikk eredetije: 30 km/h-val lehetne menni a magyar városokban is? Itt a minisztérium válasza


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
1 éve

Vélhetően ilyen mérvű lassitás a lázálom fogalomkörébe illik.

Nagyobb problémák vannak a forgalomszervezéssel !! Pl lakhelyemen most készült el a térköves új parkoló.(Noná, hogy eus támogatás terhére) Csakhogy a behajtást -egyirányusitották a forgalmat- a főút 90 fokos kanyarja elé tették, azaz a balra kanyarodó jármű nem lát be a főútra  -ergo  a balesetveszélyt beépitette a nagyon okos tervező és  jóvágyó testület. Ez csak egy példa, de hányat lehet észlelni.

Másik példa, egy igencsak forgalmas (1 számjegyű) és oda a vasutállomás felől is becsazlakozik egy "szembe" mellékutca (Tehát  négyirányú az észlelendő forgalom). Erre az önkori egy fagylaltozónak az út mellé parkolót engedélyezett, a  mellékutcából balra kanyarodó járműnek a parkoló autók(vendégek, áruszállitók) takarása miatt a főut közepén túl kell "kióvakodni" ha nem akar a takart szakaszon jövő  kocsi elé kerülni.Vagy CSATT !

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Nem ez  a megoldás a közlekedési sérülések elkerülése érdekében. Aki gyorsan hajt, a korlátozás után sem lesz  lassabb. Az  emberek olyan nemtörőm semmivel felfogással közélekednek.  Több odafigyelést kellene tanúsítani embertársaink iránt. Na és persze minden zavaró körülményt mellőzni kéne vezetés közben. Ugyanúgy vonatkozik a gyalogosan közlekedőkre  is.

Hardi-Tót képe

Hardi-Tót
1 éve

Nem örülnék neki, ha bevezetnék. De azt hiszem rajtam kívül sokan mások sem szeretnék. Olyan torlódások lennének az utakon, hogy csak na!