Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

168 Óra Online: Német lap: Orbán a negatív példa

via 168 Óra Online

2016. július 8. 11:26 | 2 hozzászólás

A Spiegel vezércikke szerint Nagy-Britanniában a borzalom népszavazása zajlott le és megmutatta, milyen könnyen vissza lehet élni a közvetlen demokráciával. A referendum intzéményével a kontinensen is szégyentelenül visszaélnek – állapítja meg a lap.

A brit népszavazás elhibázta az összes fontos célt: világos helyzet helyett zűrzavart teremtett, mellesleg még az sincs kizárva, hogy nem lesz a Brexitből semmi. Nem békítette meg az országot, hanem új árkokat tépett fel. Itt nem az érvek csaptak össze Európa mellett és ellen, a harc két tory politikus között zajlott és a végén mind a kettő vesztett – írja a Spiegel.

A siralmas eredmény azonban nem jelenti azt, hogy a referendumnak ne lenne helye a korszerű demokráciában. Nagyon is, ha helyi ügyekről vagy olyasmiről van szó, ami mellett elegendő polgár állt ki. Ám nagyot téved az, aki azt gondolja, hogy ezzel a módszerrel meg lehet javítani a parlamenti demokráciát, vagy éppenséggel ki lehet váltani azt. A referendummal a földrészen is szégyentelenül visszaélnek. Például Orbán Viktor, aki arra akarja felhasználni honfitársait, hogy megbuktassa az EU kvótadöntését. Az unióban nem több közvetlen demokráciára, hanem a brüsszeli intézmények reformjára van szükség. De az is látnivaló, hogy a nagypolitikát rá kell bízni a választott képviselőkre. Ahogy az amerikai alapító atya, Thomas Jefferson mondta egykor: ha a nép fél a hatalomtól, akkor ott zsarnokság van, ahol viszont a kormány tart a néptől, ott a szabadság uralkodik.

Tovább...


A cikk eredetije: 168 Óra Online: Német lap: Orbán a negatív példa


Hozzászólások

A magyar kormány 2014 végén, és 2015 elején az ENSZ-től, nyugati szövetségeseinktől megkapta a figyelmeztetést és a várható menekült számot. Az ENSZ, az EU sőt külön-külön  a tagállamok egyrésze, valamint az USA, és még talán Kanada is segitséget ajánlott fel a migránsok fogadására, a regisztrációjukra, és szervezett továbbutaztatásukra. Szakembereket a regisztrációhoz, határőröket, rendőröket a határőrizethez.

Ezt a kormány elutasitotta majd tudatosan duzzasztotta a létszámot a Keletiben, és máris itt volt az új ellenség: Jönnek a migráncsok, megeröszakolják a nőket, elveszik a munkádat, elsöprik a kereszténységet stb...

Ez  Orbán és bűnszövetkezetének a mocskos huzása!

A menekült egy óriási probléma, ezt Europa tudja megoldani, ha megtudja, és nem egy pszichopata diktátor.

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Azt  gondolom, igazat  mondott  Thomas Jefferson, nálunk  különösen  tapasztalható. Sajnos egyre  jobban  sodródunk azzal az árral, amilyet   a zsarnokok alakínak, saját  hatalmuk megtartása és  vagyonosodásuk érdekében. Ma  már az  emberi érték nem számít, ezért játszaknak az  emberekkel, bábúként  bánnak  velünk. Aki esetleg  békepárti, azt elkaszálják.