A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

168 Óra Online: Lázár János hirtelen vadászkastély- és divatcsarnok tulajdonos lett

via 168 Óra Online

2018. június 8. 10:24 | 0 hozzászólás

Ügyesen csinálta. Amíg Mészáros Lőrinc vagyonosodásán szörnyülködtünk, addig ő a "háttérben" megszedte magát

Önleleplező, vagy épp szándékosan provokatív vagyonnyilatkozatot tett Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hódmezővásárhely-Makó térségének áprilisban újraválasztott országgyűlési képviselője.

Ebből ugyanis kiderült, hogy a fideszes képviselő komoly ingatlantulajdonos lett, 10 százaléka van az értékes Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégben. Az Index arra hívta fel a figyelmet: a 87 éves Max Turnauer, Bécs egyik leggazdagabb iparmágnása és ingatlantulajdonosa és Lázár János üzleti partnerségre léptek. Magától a politikustól a portál azt tudta meg a történet hátteréről:

„Barátaim mutattak be egy vadászaton Max Turnauernek, illetve a fiának, Stanislausnak. Azóta többször találkoztunk, bizalmi viszony alakult ki közöttünk, és amikor tulajdonostársnak hívtak a magyarországi vállalkozásukba, igent mondtam. 10 százalékos tulajdonrészt vásároltam, nem publikus áron. A képviselőkre vonatkozó szabályok alapján a cégben tisztséget nem vállalhatok, aktív szerepet nem viszek a cégben, viszont annyi figyelmet mindenképpen fordítok majd a vállalkozásra, amennyi egy tulajdonostól elvárható.”

Tovább...


A cikk eredetije: 168 Óra Online: Lázár János hirtelen vadászkastély- és divatcsarnok tulajdonos lett


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges