A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

12 tanár hagyta ott a tatabányai Bárdos gimnáziumot a fideszes igazgató miatt

via Kemma.hu

2016. szeptember 8. 11:46 | 0 hozzászólás

A városban többen értetlenül állnak a Bárdos László Gimnáziumban történtek előtt

A harminc éve működő középiskola pedagógusbotránya kapcsán tavaly ősz óta tizenkét tanár mondta: ebből elég! Ki Budapestre, ki egy kistelepülés általános iskolájába helyeztette át magát, ki pedig a Bárdosban maradt, tanulószobáztat. Lapunk utánajárt és megpróbált a miértekre válaszokat kapni. Több szempontból is érdekes az ügy.

Varga Istvánné huszonnyolc éven át volt igazgató-helyettes. Azt mondja, mindene az iskola, és nagyon sajnálja, hogy most úgy kell átlépnie az intézmény küszöbét, mintha idegen helyre jönne.

– Tavaly decemberben kezdődött minden, akkor járt le ugyanis az öt éves megbízatásom. Az igazgató, Pleier Tamás nem hosszabbította meg a mandátumomat, hanem meghirdette a posztomat – kezdi el mesélni Varga Istvánné. Hozzáteszi, nem tudja, hogy ez az eljárás szabályos-e, de minden szóról szóra így történt, dacára annak, hogy a kollégák, a szülők és a diákok bizalmát élvezte.

– Megpályáztam a jelenlegi állásomat, és egyedüli jelentkező voltam a saját helyemre. A KLIK 2015. június 30-ig megbízott igazgató-helyettesnek, mialatt beérkezett egy pályázat, amit Pleier Tamás természetesen azonnal elfogadott, így hát mennem kellett. Ma ott tartunk, fél évvel a nyugdíj előtt, hogy tanulószobáztatnom kell a Bárdosban.

Az egykori vezető nem érti a döntést, de mint mondja, nem először fordult elő hasonlóan érdekes ügy.

Tovább...

 


A cikk eredetije: 12 tanár hagyta ott a tatabányai Bárdos gimnáziumot a fideszes igazgató miatt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges