A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Viktor, aki még sohasem hazudott

via Ténytár

2013. május 31. 09:06 | 7 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon tölti be 50. születésnapját. Hosszas tanácskozás után úgy döntöttünk, hogy a jeles nap alkalmából a Ténytár honlapján hangyaszorgalommal gyűjtögetett Ígéretmérők, Hantaméterek és Szélkakasok közül szemezgetünk.

 (Aki a teljes Orbán Viktor gyűjteményre kíváncsi, az innen csemegézhet a legjobbak közül.)   Jövőre pedig már remélhetőleg együtt feszíthetjük ki a felcsúti stadionban a Puskás Akadémia utolsó hazai meccsén, a kormányfőt köszöntő drapériákat.

Bár nem szeretnénk ünneprontóak vagy tiszteletlenek lenni ezen a jeles napon, mégis megkíséreljük összegyűjteni a miniszterelnök legnagyobb hazugságait, szélkakaskodásait, illetve ígéreteit. A legjobbak közé a nem-létező megszorítások, a kormányfő igazmondása, a szintén nem-létező oligarchák, a helyreállt jogállam, az Ab jogkörének bővítése, a keleti szél politikája mentén új barátokra találás és végül a felsőoktatás kapuit tágra nyitó tandíj-diákhitel kombó fértek be.

Isten éltesse, Miniszterelnök Úr!


 

1. Nem létező megszorítások

„Megszorítások azért nem lesznek, mert a megszorítások nem vezetnek sehova. (...) Jól látható, hogy a megszorítások nem vezetnek semmire" – mondta Orbán Viktor 2011. május 1-én a TV2 Frizbi című műsorában.

A kormány legnagyobb sikere a túlzottdeficit- eljárás megszüntetése, ami valóban remek hír. Azonban az odavezető út - bármennyire is ódzkodnak kormányzati körökben a szó használatától - bizony megszorításokkal volt kikövezve.

A mostani kiigazító csomagok legnagyobb problémája az, hogy nehéz kideríteni, mire is kellett ennyi pénz. 2010-ben a költségvetési hiány kicsivel volt 4 százalék felett, ezt két év alatt több mint 2000 milliárd forintnyi megszorítással sikerült 3 százalék alá vinni. A GDP arányában körülbelül 2 százalékpontnak megfelelő csökkentést sikerült elérni, legalább 7 százalékpontnyi kiigazítással.

És mindezt úgy, hogy a magánnnyugdíj-pénztári vagyon államosítása miatt még egy tétel kiesett a költségvetésből, hiszen a teljes magyar költségvetés 2-2,5 százalékát vitte el a magánnyugdíj-pénztárakba befolyó pénz. Márpedig ez azt jelenti, hogy az elmúlt 2 és fél év megszorításait arra kellett felhasználni, hogy az egyéb tételeket fedezni lehessen (például egykulcsos adó, családi adózás, munkahelyvédelmi akcióterv, magasabb kamatterhek, recesszió miatt zsugorodó adóbevételek). És persze továbbra se látni a végét, hiszen hiába az eljárás megszüntetése, reklámadó akkor is lesz.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Viktor, aki még sohasem hazudott


Hozzászólások

New-Edit55 képe

New-Edit55
5 éve

Bocsesz! Tényleg 50 éves a kisember. Úgy látszik, hogy fals adatot olvastam róla. Vagy, csak "borzasztóan érdekelt" és ezért figyelmetlenül néztem meg.

Az országnak sok-sok erőt, kitartást kívánok a még hátralévő kb 1 év átvészelésére.:o))

New-Edit55 képe

New-Edit55
5 éve

50 éves? Úgy tudtam, hogy 1966-ban született. Bár nem vagyok egy matekzseni, de akkor csak 47 éves.

 

etele1 képe

etele1
5 éve

A Ténytárnak természetesen igaza van abban - enyhén nyilvánvaló - hogy Orbán az egykulcsost az adóemelésekből finanszirozta.

Viszont a születésnapját kipécézni ahhoz, hogy valami aktualitásértéke legyen a hirnek: siralmas.

Ennek kapcsán Mao-zni (lásd még a háttérkép): még siralmasabb (Mao a Ténytár összes munkatársát egyszerűen a falhoz állitotta volna)

Összefoglalásképpen: a tehetetlenség és koncepciótlanság eljutott abba a fázisba, hogy lassan de biztosan saját lábába kezd lőni a csipet csapat.

Már azt hittem, nem is lesz megemlékezés il Duce Victoro Orbán születésnapojáról :D

lilla- képe

lilla-
5 éve

egy lehetséges adalék, hogy miért fogadják /fogadták el a hazudozás abba nem hagyhatóságát a népek

http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/tobb_szulo_kerte_a_hitoktatast/233...

 

a búvópatak itt volt van marad--

és még azt is visszautasítják:

"Bízz Istenben, de tartsd szárazon a puskaport"-Cromwell

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Tény és való, ez a nép, úgy igényli a hazudozást, mint a mannát... Mert az igazság, vagy a valóság jóval elkeserítőbb, mint akár állanóan önnmagunknak is hazudni. Persze a legjobban arra haragszanak, aki be meri vallani, hogy megvezette a társaságot.. Mert akkor oda a remélt (ámbár hazugság által teremtett) álom is.. Nehéz ügy..

adamik_ képe

adamik_
5 éve

A hazudozásnak csak akkor van értelme ha van rá fogadókészség , igény. Egyedül hazudni hallgatóság nélkül , vagy olyan hallgatóságnak aki nem hiszi el , hát az nem nagy élmény. A magyar választók viszont igénylik a hazudozást. Mindig is igényelték. Szerintem nem is tudnák elviselni az igazságot. Sőt aki fellép a hazudozás ellen, aki abba akarja hagyni . . .  hát az megnézheti magát.

". . . Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél két évet. . . . "

Most akkor mi a megoldás? Mert mindenre van megoldás. Akit nagyon zavar az országos össznépi hazudozás az vagy megpróbálja meggyőzni honfitársait , hogy ugyan hagyják már abba (de mint tudjuk , a szélmalomharcba csak belebukni lehet ), vagy otthagyja az egész hazug bandát.

Hazudozzanak egymásnak.