Szerkesztők ajánlják Vásárhelyi Mária: Nomen est omen
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A vasút csak a köznépnek van – az államtitkár szerint

via Egyenlítő blog

2012. július 20. 09:21 | 0 hozzászólás

A HVG Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárral portrét közölt, amelyben egy igen érdekes mondat hangzott el. De előtte ejtsünk pár szót a volt „polgári körös" államtitkárról.

Völner korábban a mellékvonalak újranyitásának élharcosa volt, majd idén levezényelte a vasutak ritkítását: minden hetedik járat leállt. Erről a finom ellentmondásról elég jó videót készített egy vasutas.

Persze azt Völner is tudja, hogy semmi értelme nincs annak, hogy több vonalon mindössze napi két vonatpár jár. Szijjártói agit-prop szövegként elmondható, hogy nem zártak be vonalat, ám a helyiek alig tudnak utazni, és a fenntartási költség meg majdnem ugyanannyi. A szakszervezetekkel a minisztérium nevében tárgyaló közlekedési szakember óvatlanul közölte (egy oldalra rakott) kamera előtt is: „Zárt körben elmondta a Völner úr, majd akkor, ha majd lehet kire fogni a vonalbezárásokat, akkor igenis meg fogják lépni. És ez mikor lesz? Amikor az IMF-tárgyalások beindulnak, és azt lehet mondani, hogy igen, az IMF az egy büdös, mocskos karvalytőke; azt erőltette ránk, hogy be kell zárni a mellékvonalakat." A szakembert kirúgták, pedig nem valószínű, hogy magától találta volna ki, amit a szakszervezeti vezetőknek idézett.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: A vasút csak a köznépnek van – az államtitkár szerint


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges