A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Valahogy az ország gazdagabb részén kötött ki a szegényeknek szánt állami tűzifa

via !!444!!!

2018. április 20. 12:51 | 0 hozzászólás

„Magyarországon a lakosság 6,8 százalékának nincs elég pénze arra, hogy megfelelően melegen tudja tartani lakását. Ez közel 700 ezer ember.”

A kormány a választási kampány elején jelentette be, hogy téli rezsicsökkentés néven - a nagy hidegre való tekintettel - 12 ezer forintot jóváírnak a fűtésszámlából. Azt sem felejtették el hangsúlyozni, mennyi mindent köszönhet az ország a négy évvel korábban, az akkori választási kampány előtt bevezetett rezsicsökkentésnek: a villamosenergia, a gáz és a távfűtés ára a kormány számításai szerint azóta a negyedével csökkent.

A KSH fogyasztói ár-indexe szerint a fűtésárak tényleg már évek óta lejtmenetben vannak. A vezetékes gáz ára 2011 óta 13 százalékkal, a távfűtés ára 10 százalékkal lett kevesebb. Ez azonban csak az érem egyik oldala, hiába csökken ugyanis a gázfűtés ára már évek óta, a tűzifa és a szén ára eközben közel 30 százalékkal emelkedett.

Ez azért baj, mert Magyarországon minden ötödik lakást kizárólag fával fűtenek, ezeknek háztartásoknak a nagy része pedig éppen a szegény, rászoruló családok közül kerül ki.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Valahogy az ország gazdagabb részén kötött ki a szegényeknek szánt állami tűzifa


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges