A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Törvényszegők

via harunalrasid blog

2012. április 19. 09:35 | 2 hozzászólás

Lezsák és Kövér keddi döntése: világbotrány! A jelek szerint kedden szándékosan jogszabályt sértett két magyar politikus. Jelenleg ők látják el a házelnöki és a köztársasági elnöki feladatokat.

"A hatályos házszabály egyik paragrafusa szól úgy, hogy az Országgyűlés által elfogadott, de a köztársasági elnök által még alá nem írt törvény népszavazással történő megerősítését legkésőbb a zárószavazás befejezésekor, írásban lehet kérni és hogy a Ház a végszavazást követő ülésen határoz a népszavazásra bocsátásról. Ez a passzus azonban - mint arra Lezsák Sándor is utalt - a házszabály hétfőn elfogadott, de még ki nem hirdetett módosításával kikerült a rendelkezések közül."

Ezt nem lehet másként értelmezni, mint hogy Lezsák Sándor maga ismeri el saját jogszabálysértését, hiszen egy olyan törvényre hivatkozik, amely saját szavai szerint is kihirdetés előtt áll, tehát még nem lépett hatályba!

A köztársasági elnöki feladatokat jelenleg ellátó Kövér László természetesen azonnal aláírta az aláírandókat, amint talált egy tollat (nem kellett sokat keresgélni), s mivel nehéz feltételezni, hogy ne tudott volna az előzményekről, ez azt jelenti, hogy szintén szándékos jogsértést követett el.

Magyarország "államfője"!

Nevezett politikusok meglátásom szerint keddi döntésükkel nem csak a jogot sértették meg (erről majd nyilván a későbbi alkotmánybírósági eljárás mond ítéletet), hanem szembeköpték saját magukat. Egész életművüket a szemétkosárba hajították, beleértve a rendszerváltást megelőzően és azt követően nyújtott teljesítményüket, politikai "művüket", ha volt ilyen.

Egyben megmutatták országnak-világnak, hogy milyen a mai hatalom természete, hogyan vélekednek vezető képviselői a jogállamiságról, a demokráciáról.

Szegény, szegény Magyarország...


A blogbejegyzés eredetije: Törvényszegők


Hozzászólások

Katkarozi képe

Katkarozi
6 éve

A "fijuk" még mindig a homokozóban szórják a homokot. Már elvehetné valaki a kislapátjukat, vagy jól kupán vághatná őket! Vagy ez a törvénysértés kiborítja végre a bilit, amibe alaposan belecsináltak?

Miért gondolják ezek a kisgyermekkorban ragadt elmék, hogy mindent megúszhatnak.?

Citoyen képe

Citoyen
6 éve

Miért is érdekelné őket ??? Egyrészt nincs aki számonkérje, másrészt semmiféle eszköz nincs senki kezében, hogy retorziót alkalmazzon... Ők bezzeg nem szükölködnek az eszközökben - és használják is :((( Nem élnek, hanem visszaélnek a hatalmukkal :(((