A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Titokban fogad be venezuelai menekülteket a magyar kormány

via Mérce blog

2018. július 15. 11:22 | 0 hozzászólás

A kormány nagyon titkolja az akciót, de mostanra már hozzávetőleg 300 ember érkezett hazánkba a válságban lévő latin-amerikai országból.

Az áprilisi választások környékén tört ki egy kisebbfajta „migránspánik” Balatonőszödön, miután a lakók színesbőrű embereket láttak az üresen álló kormánynyaralóban. A térség fideszes képviselője, Witzmann Mihály megnyugtatta a helyieket, nincs tervben „migránsok betelepítése” Balatonőszödre.

Nemsokkal később az is kiderült, hogy magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat repatriál a kormány, őket látták a bevándorlókkal jól agyonijesztgetett őszödiek.

Mostanra hozzávetőleg 300 ember érkezett hazánkba a válságban lévő latin-amerikai országból – ezt Lukács Csaba, a Magyar Hang újságírója derítette ki. A hetilap legfrissebb számából az is kiderül, a kormány nagyon titkolja az akciót, Lukács kérdéseivel Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettest is megkereste, ám a KDNP-s politikus válaszra sem méltatta.

A magyar felmenőkkel (is) rendelkező családok elhelyezésével a kormány a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot bízta meg – az őszödi eset után azonban főkén csak Budapesten helyezik el őket, ahol kevésbé „feltűnő” a jelenlétük. A Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője a Magyar Hangnak elmondta: eddig hozzávetőleg a tervezett létszám kétharmada érkezett az országba.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Titokban fogad be venezuelai menekülteket a magyar kormány


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges