A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tényleg összefogtak

via Egyenlítő blog

2014. január 26. 09:47 | 0 hozzászólás

Szombat délutánra véglegessé vált az összefogás az ellenzéki erők között: a szocialisták kongresszusa hivatalosan is elfogadta a listát, és Mesterházy Attilát nevezte meg miniszterelnök-jelöltként. Természetesen mindenki tudta, hogy így lesz, de a hivatalos út, az hivatalos út.

Azonban a gyors kongresszus csak a második számú esemény volt a hétvégén az Összefogás számára, hiszen közvetlenül utána az MSZP kampányindító gyűlést tartott a Papp László Sportarénában. Illetve nagygyűlést. Tizenháromezer ember egy csarnokban ugyanis jelentős, bármit mondjon a kormányoldal. Ráadásul tizenháromezer olyan ember, aki sokkal lelkesebb volt, mint tavaly márciusban – szinte érezni lehetett a levegőben a kormányváltó akaratot. És most már értjük, hogy miért gyurcsányozik teljes erőből a Fidesz és a KDNP. Félnek. Okkal. Mert ez a lelkesedés ki fog tartani az elkövetkező hónapokban.

Vagy ahogy Mesterházy mondta hosszú, de a közönség által végigtapsolt beszédében – a következő 71 napban. De a szocialisták elnöke mondott mást is:

    Én készen állok. Mi készen állunk. Mi jövünk, ők pedig menni fognak.

És nem véletlenül használt többes számot, mert a baloldali és liberális választók most megkapták, amire az előző választások óta vártak: együtt láthatták Mesterházyt, Gyurcsányt, Bajnait, Szabó Tímeát, Fodor Gábort. És az esélyt, hogy valóban leválthatjuk Orbán Viktort és kormányát.

    Április 6-án új korszakot nyitunk Magyarország történetében.

Őszintén? Nincs más megoldás. Vagy új korszak, vagy élhetetlen lesz ez a terület a Kárpátok között, gazdag birtokosokkal, jobbágyokkal, kisemmizett zsidókkal és cigányokkal, messze menekülő és soha vissza nem térő fiatalokkal. És ne legyenek illúzióink: oroszokkal.

    71 nap múlva választások lesznek Magyarországon. 71 nap múlva változás lesz Magyarországon.

Igen, ezt mondta Mesterházy.  Ezt gondolta az a tizenháromezer ember, akik ott voltak. Szocialisták, liberálisok, baloldaliak és középre húzók. És azok a józanul gondolkozó jobboldaliak is, akik talán nem voltak ott, de pontosan tudják, hogy az orbáni út nemhogy nem járható, de egyenesen a szakadékba vezet.


A blogbejegyzés eredetije: Tényleg összefogtak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges