A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tél Tábornok legyőzte a NER-t

via Egyenlítő blog

2013. január 15. 10:22 | 2 hozzászólás

Vasárnap este elkezdett havazni. Nem mondhatnánk, hogy különösebben bréking kategóriájú hírről van szó, elvégre tél van. Sajnos az sem lepett meg senkit, hogy ez, az évszakhoz tartozó jelenség lebénította a fél országot. Beleértve Budapestet is.

A kialakuló káoszt látva, a főpolgármester engedélyezte, hogy ingyenes legyen a tömegközlekedés a fővárosban. Reggel háromnegyed kilenckor. A metróállomásoknál dolgozó jegyellenőröket 9 óra 40-ig, a többi területen dolgozó ellenőrt 10 óráig sikerült teljes körűen értesíteni arról, hogy a mai napon éjfélig a tömegközlekedés ingyenes. Azaz, a 8 óra 50 perckor tett bejelentést követő egy órán belül még több BKV-s dolgozó nem tudott arról, hogy nem kell fizetni az utazásért.

A Budapesti Városkezelési Központ azzal magyarázta a blamát, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, kevesebb hóra számítottak. Ezért állítottak kevesebb gépet szolgálatba. Ez önmagában nem lenne elegendő magyarázat, de ráadásul még nem is igaz. Mi meg jobb, ha hozzászokunk: amíg világ a világ, egy kicsit komolyabb hóesés megbénítja a kétmilliós magyar fővárost.

Csak a szokásos

Ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor be kell vallanunk: senkit nem lepett meg, hogy az első, némileg komolyabb havazás miatt, ma reggel arra ébredtünk, hogy lebénult a főváros. Bár gondolom, a zemberek többsége nem olyan szerencsés, hogy csak kilencre vagy tízre kell beérni a munkahelyére, a BKK csupán háromnegyed kilenckor reagált: annak érdekében, hogy minél többen használják a tömegközlekedést, Tarlós István engedélyével hétfő éjfélig ingyenes lett a BKV. (Na, nem mintha minden járat tökéletesen üzemelt volna.)

Tovább....


A blogbejegyzés eredetije: Tél Tábornok legyőzte a NER-t


Hozzászólások

Apolitikus képe

Apolitikus
6 éve

Ingyenessé tették a tömegközlekedést. Nagy dolog! És beállítottak több járművet is? Reggel pl. az 1-es villamos nem járt. A tömeg szinte lefolyt a megállókban a járdáról! Ezen az ingyenesség sem segít. És vajon a bérletesek visszakapják az arra a napra eső összeget?

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Leesik ki hó, máris káosz van. Hó nélkül is...