A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szellemét a tűz nem égeté meg

via Gépnarancs

2012. április 14. 23:31 | 0 hozzászólás

Szóval úgy néz ki, hogy Áder János váltja Schmitt Pált a köztársaságért futó versenyben. Ezáltal úgy, hogy utóbbi legyőzése igencsak pirruszi győzelem volt.

Lehetett pár hétig vigadozni, tűzijátékozni, kárörvendezni, hogy jól seggbe lett rúgva az öregharcos, csakhogy a rúgó láb ezután vödörben landolt. Merthogy e megleckéztetés egy részsiker csupán, előjátéka egy reménytelen viadalnak, jelentéktelen köztes csata, mint Eylau és Aspern, a döntő ütközet megsemmisítő lesz, mint Friedland és Wagram. A háború kilátástalan.

Kövér László jól van ott, ahol van, meg fajsúlyos egyént amúgy is nehéz kiemelni a szűk körből, mármint humánerőforrásilag nehéz. Áder János viszont régen kivonta magát a napi belpolitikai balhéból, kisétált a képből, az ő hiánya föl se tűnne senkinek. Mégis egykori bajtárs, régi csibész, a Schmitt Pál bársonyszéke felett keletkezett légüres tér betöltésével simán megbízható. Cserejátékosként kiváló.

Kisebb-nagyobb gondjai ugyan neki is adódtak a magyar nyelvvel (ami a verbális kommunikációt illeti), nyilvánvalóan nem diszgráfiás, valamint jogász. Az se kizárt, hogy néha kormánnyal szembeni látszatkekeckedésekre vetemedik, csak hogy bizonyítsa – virtuális – elnöki pártatlanságát. (Az alkotmánybíróság is narancsfertőzött, időnként mégis elveti a kormányzat kotyvalékait.) Ádert macerásabb megfogni, kevesebb rajta a támadási felület, bár a bajszát lekaparhatná végre. Annak minimális az esélye, hogy ő is elégtelenül hivatkozott a dolgozatában. Arról nem beszélve, hogy elvileg 2017-ig maradhat (nem mintha 2014-re pólusváltás lenne esedékes). Saját elnöksége egyébként sorsszerű, hiszen annak idején tulajdonképpen ő maga volt a felelős azért, hogy az lett az államfő, aki, nevezetesen Sólyom László. A karma útjai kifürkészhetetlenek....


A blogbejegyzés eredetije: Szellemét a tűz nem égeté meg


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges