A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szele Tamás: Jó zsaruk, rossz zsaruk

via K.Úr.Ír blog

2014. augusztus 7. 22:07 | 0 hozzászólás

Valami zajlik a Jobbik és a Fidesz tájékán, valami, amiről csak sejtéseink lehetnek – mintha a magát „nemzeti radikálisnak” nevező párt most érte volna el a negyedik kozmikus sebességet, azt, amivel elszakad a realitástól is, átlép a Gamma kvadránsba és asszimilálódik a Borgba – a Fidesz pedig mintha elnéző mosollyal figyelné a vaktában kilövöldözött fotontorpedókat és a minden flottaprotokollt áthágó őrjöngést.

Persze, az is lehet, hogy a két párt összehangolt akciójával van dolgunk, sőt, az is, hogy egyszerűen csak a megkezdték a választási kampányt.

Érpatakon mindenképpen őrségváltás készülődik. Valószínűleg Orosz Mihály Zoltán sem gondolta volna, mekkora botrány lesz a kis akasztgatós happeningjéből, ami nem is az első volt, akasztott ő már korábban bírót is, ügyészt is jelképesen – csak most éppen rosszul tüntetett, rosszkor és rossz helyen, most hozzák a tudomására, hogy még a legfantáziadúsabban öltözött jegenyefák sem nőnek az égig. Sőt, a jelek szerint ezt a jegenyécskét ki fogják vágni, még örülhet, ha el nem tüzelik – tegnap kabaréba illő házkutatás zajlott a falu polgármesteri hivatalában.

„Orosz Mihály Zoltán elmondta, a rendőrök a kedd délután tartott házkutatás során lefoglalták a demonstráción használt bábukat és a bitófákat, a rajtuk lévő angol és német nyelvű feliratokat, valamint azokat a videokamerákat, amelyekkel rögzítették az eseményt.

A község vezetője hozzátette, a kamerák videofelvételeit letöltötték egy számítógépre is, amelyet szintén elvitt a hatóság. Orosz Mihály Zoltán megemlítette, a házkutatást végig rögzítették az önkormányzat videokameráival, ezeket azonban lefoglalták a rendőrök.

“Ezt azért tették, hogy ne legyen semmilyen bizonyíték a házkutatásról” – vélekedett a polgármester.

Orosz Mihály Zoltán szerint a házkutatással akadályozták az önkormányzat munkáját, mivel a házkutatást rögzítő kamerákat eddig a közmunkások ellenőrzésére használták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére azt közölte: a Nemzeti Nyomozó Iroda közösség elleni uszítás gyanúja miatt folytat eljárást az Érpatakon augusztus 2-án megtartott demonstráción történtekkel kapcsolatban.

A nyomozás keretében a rendőrök kedden több helyszínen tartottak házkutatást Érpatakon. Ennek eredményeként lefoglalták a szükséges bizonyítékokat – tájékoztatott a rendőrség.

Érpatakon szombaton rendezett Dicsőség a névtelen palesztin hősöknek! Igazságot Palesztinának! címmel “önkormányzati és civil tiltakozást” a helyi önkormányzat, az Érpataki Modell Országos Hálózata és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Ezen Orosz Mihály Zoltán polgármester – a YouTube videomegosztón közzétett felvétel szerint – beszéde végén felakasztatott két, Simon Peresz volt izraeli államelnököt és Benjamin Netanjahu miniszterelnököt ábrázoló bábut.”

Dehogy azért foglalta le a rendőrség a kamerákat, dehogy azért, ifjú jedi. Nem eltörölni jöttek ők a törvényt, hanem jöttek bétölteni azt, a kamerák is bizonyítékok, a felvételek is azok. Most még nem érted, de rá fogsz jönni: a sok éves ámokfutás szinte végig büntetendő lett volna, tilos volt ott sok minden – de most telt be a pohár, jönnek az önkormányzati választások, és a fideszes alpolgármester asszonynak kell a helyed. Meg is fogja kapni, te meg örülhetsz, ha csak beszámíthatatlannak nyilvánítanak, és nem csuknak le – bár, adataink szerint odáig fajultak a dolgok Érpatakon, hogy már a szociális ellátásokat sem fizették ki. Legalábbis Simon Miklós, a körzet fideszes országgyűlési képviselője szerint. Polgármester uram, kicsiny Döbrögi, készülődj, mert jön a rovancs. El kell számolni, az utolsó garassal is, és sehol a gyémánt félkrajcár.

Simon Miklós levele

Közben a Jobbik sem nyughatik, tegnap először is feljelentetést nyújtottak be a Mazsihisz és a Hit gyülekezete ellen, mégpedig azért, mert mertek Izrael mellett szimpátiatüntetést rendezni. Sőt, a saját tüntetésükön fel is szólalni. Lássuk, mit mond az MTI?

„Budapest, 2014. augusztus 6., szerda (MTI) – A Jobbik az ügyészséghez fordul, mert azt valószínűsíti, hogy a július végi Izrael-párti szimpátiatüntetésen elhangzottak büntetőjogi tényállást merítenek ki.

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szerdai közleményében azt írta: megdöbbenéssel fogadták a rendezvényen elhangzottakat. “Míg a civilizált világ, az európai és keresztény elveket valló emberek a békéért imádkoznak, a további vérontás megszüntetéséért küzdenek, addig a milliárdos állami támogatásból működő szervezetek háborús propagandával uszítanak” – értékelt a jobbikos politikus. Szerinte “a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete szónokai az igazságot elferdítve és az áldozatok számára vonatkozó tényeket elhazudva” nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, illetve a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszítanak.
Hegedűs Lorántné a szimpátiatüntetésen elhangzottak tartalmi vizsgálatára kéri az ügyészséget és azt várja, hogy tegye meg a szükséges lépéseket.
A párt ismét felszólította a hazai diplomáciát, hogy az értelmetlen erőszak miatt szakítsa meg a kapcsolatot Izraellel és vizsgálja felül a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat.
A Mazsihisz és a Hit Gyülekezete július 27-én tartott rendezvényt Békés demonstráció Izraelért címmel a budapesti Dohány utcai zsinagógában.”

Én meg arra kérem az ügyészséget, amennyiben ezt a keresetet befogadják, hogy válassza ki tetszés szerint bármelyik Jobbik-gyűlést, és elemezze az ott elhangzottak valóságtartalmát is, aztán, ha talál is valamit, ami valóságnak minősül a kötőszavakon és a névelőkön kívül, akkor azonnal értesítse az Esztergomi Érsekséget, mivel csoda történt, amit regisztrálni és bizonyítani kell a vatikáni eljárás során. Kell ahhoz némi önbizalom, hogy az a párt, amely köszönő viszonyban is alig van a tényekkel és tagságának valamint vezetőségének jelentős része tökéletesen bizonyos a magyarság szíriuszi eredetében, ilyen beadványt fogalmazzon. Persze, ez a kereset jogi szempontból halálra van ítélve, semmi értelme, valószínűleg Hegedűsné asszony még nem jött rá, hogy időváltozás várható, a Fidesz felől vihar közeleg.

A másik óhajuk sem túl szerény, úgy tűnik, önbizalom-fejlesztő tréningre jár a pártelit, ugyanis saját, országos sugárzású tévéadóra ácsingóznak. Hogy miből kívánják ezt megteremteni, valamint hogyan látják majd el műsorral, az egyelőre nagyon kérdéses, főleg, mert az ügyben még szakértő nem szólalt meg, csupán Volner János alelnök, aki magára vette a csatorna megteremtésének terhét. Sajnos ki kell ábrándítanom: annyi pénzről ők még csak nem is álmodtak soha, amennyibe ez kerülne, de maga az ötlet is megvalósíthatatlan, mivel műsorokat kéne forgatniuk, saját produkcióban. A koncepció szerint „Nem kereskedelmi tévében gondolkoznak, hanem olyanban, ami „a nemzeti radikális értékrendet” közvetíti.” Helyes, akkor mit tetszenek majd vetíteni? Híreket, rendben. És azon kívül? Sorozatokat nem, külföldi gyártású műsorokat nem, műveltségi vetélkedőket főleg nem, mert a nézők visítva kapcsolnak át a rajzfilmcsatornákra, szóval akkor mit? Ehhez kéne még egy filmgyár is, tengersok ember, felszerelés, pénz, pénz, pénz… hiszen azért nincs a baloldali ellenzéknek sem tévéje, mert megoldhatatlan volna sok minden, anyagi források híján. Az ATV hovatartozása manapság egyre kérdésesebb, azzal ne tessenek érvelni, arról már nem is szólva, hogy az – bizony, kereskedelmi adó.

Mit látunk, kérem? Azt, hogy a szélsőjobboldal egyre radikálisabb provokációkkal hívja fel magára a figyelmet, ezek közé tartozik az októberi fajvédő kongresszus is, többek között, valamint a fentebb felsorolt attrakciók – a kormány pedig, ahol lehet, leállítja ezeket a valóban undorító tevékenységeket. A Jobbik a rossz zsaru, a kormány a jó zsaru. Mi meg ülünk, világít a szemünkbe a reflektor, hol kapunk egy cigarettát, hol kitépik a szánkból, hol meg vagyunk bilincselve, hol nem, hol felborítanak székestől, hol még egy kávét is kapunk.

Teljes tehát a választók bizonytalansága, és mintha fel sem merülne bennünk, hogy a kihallgatótisztek összejátszanak, és a folyosón osztják ki egymás között a szerepeket.

Következő, végleges kihallgatás októberben, az akkori vallomásunk számít majd a főtárgyaláson.

Utálom ezt a krimit.

Szele Tamás


A blogbejegyzés eredetije: Szele Tamás: Jó zsaruk, rossz zsaruk


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges