A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szele Tamás: Érpatak ostroma

via Gépnarancs

2015. április 28. 12:09 | 2 hozzászólás

Az érpataki ostrom a közeljövőben kitörő magyar polgárháború első ütközetének ígérkezik, és arról lesz nevezetes, hogy csak az ostromlott fél tartja meg.

Az ellenfél már csak azért sem fog eljönni, mert nem létezik, így semmi akadálya, hogy a település polgármestere lovas szobrot kapjon a főtéri akasztófa mellett, Érpatak sikeres és hősies védelméért. Bár, van egy olyan érzésem, hogy ez nem lesz olcsó mulatság, de a háborúhoz bizony pénz kell.

Hogy miért vizionálok én polgárháborút? Mert Orosz Mihály Zoltán már a védelemre készül, pedig róla tudjuk, hogy kiváltképpen való okos ember, megismerni a tenger sok eszét már abból is, hogy pitykés lajbiban jár-kel, árvalányhajas kalapban, mikor épp nem terepszínű gyakorlóba bújik, rohamsisakkal. Lovagi páncélban még nem látták, de szerintem van neki az is, eldugva a sifonérban, mert kellhet mostanság. Mármint a liberális szabadcsapatok ellen, amelyek már az érpataki határban abrakoltatnak, legalábbis a polgármester megérzése szerint. No, de csak menjünk sorban, hogy is esett ez a történet?

Kezdjük azon, hogy Orosz Mihály Zoltán polgármester ideológiai alapú rémuralmat vezetett be Érpatakon, ne is tessék csodálni, hogy már sokadszor választják újjá: mindenki fél, hogy még közmunka sem lesz, netán leég a háza, hasonló bajai esnek. Ezt az ideológiát, melynek lényege, hogy vannak „építő” és „romboló” emberek, és a rombolókat rombolni, az építőket meg segíteni kell minden eszközzel, „érpataki modellnek” nevezi, sőt, minden eszközzel népszerűsíti is, például a YouTube-on. Egy ilyen kis videón kucsmás bácsi mond el olyan megalázkodó szöveget – nem hinném, hogy életében máskor is használta volna például a „lelkivilágom” szót -, amit nyilvánvalóan a szájába adtak. Igaz, ittasan meg akarta mondani a magáét a polgármesternek, de már akkor sem ment, nem volt ő kapatos fővel a szavak, eszmék embere – azonban a százezer forint bírság sem akármi egy kis részeg kurjongatásért, viszont a nyilvános, megalázó bocsánatkérésre kényszerítés vérforraló. Tessék megnézni, itt tekinthető meg:

No, ez a felvétel bejárta Tolnát-Baranyát, de leginkább a Facebookot, volt is rá mindenkinek pár keresetlen szava. Nekem éppen más gondom akadt, csak azért nem szóltam még róla – hanem Stumpf Andrásnak, az ismert konzervatív újságírónak, a Mandiner főmunkatársának igencsak elönthette az agyát a vér, mert olyant írt első haragjában, amit maga sem gondolt komolyan:

Ritkán fordul meg a fejemben, hogy szabadcsapatot szervezek, annak élén elmegyek Érpatakra, megfogjuk ezt az Orosz Mihály Zoltánt és videóra vesszük, amint kényszerűen nyalogatja sárcsimbókos csizmám talpát, majd esdekelve bocsánatot kér, amiért nem elég gyorsan zabálta le róla a friss lószart, én nagylelkűen persze megbocsátok, valagba rúgom, hogy most már mehet, takarodó, aztán kiteszem a Youtube-ra az egészet. Most megfordult.

Tehát, nem azt írta, hogy szervezi a szabadcsapatot, nyergelnek, fordulnak, töltik már a dali pár pisztolyt, kötik a szép selymes lódingot, hanem azt, hogy megfordult a fejében. Hanem az érpataki polgármesternek sem kellett több: azonnal megfúvatta a harsonákat, vörös riadó van a faluban, mindenki résen áll, mert azt írta az Első Ember a belügyminiszternek, miszerint liberális szabadcsapatok támadása várható:

Kérem tájékoztassanak arról, hogy ezen levelemhez csatolt kommentek által bizonyított bűncselekmények (közösség elleni uszítás és/vagy önbíráskodás és/vagy zaklatás stb.) vonatkozásában korábbi gyakorlatuknak megfelelően hajlandók-e nyomozást elrendelni, 1./ haladéktalanul hajlandók-e intézkedni, 2./ milyen módon fognak intézkedni, 3./ milyen segítségre számíthatunk az állami igazságszolgáltatási szervektől, 4./ tétlenül kell e várnunk ezen uszításnak az eszkalálódását, 5./ biztosítanak-e valamilyen védelmet és milyen formában ezen gyűlöletkeltő szervezkedés ellen, 6./ vagy nekünk kell megszerveznünk a saját önvédelmünket, 7./ ha van törvényes lehetőség ma Magyarországon támadó jellegű szabadcsapatok szervezésére, akkor van-e és milyen lehetőségek állnak rendelkezésünk védekező csapatok szervezésére és 8./ bevetésére ???

az Önök cserbenhagyása esetén Tyirityán Zsolt barátom és betyárserege segítségét természetesen elfogadom, szükség esetén igénybe is fogom venni és meg fogjuk védeni magunkat. 

No, jó uram, szarva közt a tőgye már megvan. Azt eltalálta, egyebet sem. Sikeresen feljelentette a poszt szerzőjét és mindazokat, akik akár egy szót is szóltak a gondolathoz, de azt elfelejtette maga is, a Betyársereg is, hogy Stumpf mester bizony minden, csak nem liberális. Hát, maguk sem újságolvasó emberek, az már bizonyos. Tyirityán fiai persze kapva kapnak a balhé lehetőségén, lételemük az nekik – de hát, mi lesz ebből, tekintetes úr?

Ebből bizony csak annyi lesz, hogy kismise, nagymise, nem történik semmise. A Betyársereg kimegy majd Érpatakra, még jó, ha nem ássa be magát a kukoricásban, mert kár volna a termésért, megeszik, megiszik mindent, ami mozdítható, ott marad, míg enni-inni kap, és várja a liberális hadakat. Amely hadak nem fognak megérkezni, nem azért, mert félnének, hanem azért, mert nincsenek, soha nem is voltak – aki nem létezik, az nem is félhet. Stumpf András most liberálissá avanzsál a szélsőjobb szemében, ami azért érdekes, mert írt ő már sok mindent életében, olyant is, ami örök időkre bizonyítja, hogy minden, csak nem szabadelvű, készített még Vona Gábor-interjút is, akkor tapsoltak neki – hát, ebből meglátszik, mit neveznek jobbszélen liberálisnak.

Bárkit, bármit, akit épp nem kedvelnek.

Most éppen Stumpfot, aki ugyan álmában sem gondolta volna, hogy valaha ezt a jelzőt aggatják rá, rosszul is áll neki, még rosszabbul viseli, de nem lehet tenni semmit, ugyanis Orosz Mihály Zoltán mondta, és az ő szava szentírás. Ha már itt tartunk, az érpataki polgármester amúgy is sajtó-ellenességéről közismert, emlékszem, mikor engem perelt be (elvesztette, amúgy), előttem a válasz.hu, utánam a HVG ellen indított eljárása volt kiírva a napi tárgyalási rendben: általában egyszerre pereli be a teljes magyar sajtót, talán a káinfó kivételével. Teszi ezt tudtommal Érpatak költségén, mivel közügynek tekinti ezeket a pereket. Lelke rajta, sokat segíthetne neki egy derék jogtanácsadó, de úgy látom, arra nem telik, különben tudná, hogy ebből előbb-utóbb baja lesz.

No, de fájjon emiatt az ő feje.

Érpatak népe meg jobban teszi, ha elkezd sütni-főzni, előveszi a bort, pálinkát, mert vendégek jönnek, míg tart a földi javakból, maradnak is, betyár egy társaság lesznek, és seregestül érkeznek majd. Ha a helybélieknek nincs szerencséjük, nyárközépig is eltarthat az ellenfél nélküli ostrom, jobb lesz nem is rejtegetni semmit a védők elől, mert megharagszanak, és tán még ők prédálják fel a falut.

Aztán, hogy nem esik ütközet, elfogy minden, vége lesz a bulinak, győztesen elvonulnak majd.

Mondom én, hogy lesz ebből a harc nélküli ostromból még lovas bronzszobor is Érpatak főterén. Már csak az a kérdés, kit ábrázol majd: Orosz Mihály Zoltánt vagy Tyirityán Zsolt főbetyárt?

Az lenne az igazi, ha ketten ülnének azon a lovon… még igazibb, ha, tekintve a konfliktus fonák természetét, a ló ülne rajtuk.

No, de ne legyünk nagyravágyóak. Majd kialakul az a szobor is.

Őszre szerintem meglesz.

Szele Tamás


A blogbejegyzés eredetije: Szele Tamás: Érpatak ostroma


Hozzászólások

adamik_ képe

adamik_
3 éve

A legközelebbi önkormányzati választást az mszp-nek kellene megnyerni Érpatakon. Lehetőleg fölényesen.

Ezzel megoldódna a szélsőséges gaz fasisztanácikok minden problémája.

potyka képe

potyka
3 éve

Ez a jövő hölgyeim, uraim. Tessék egy pillanatra fellapozni Gömbös Gyula és a Nemzeti Egységpárt történetét. Azért igyekszik a baloldal "helyben győzni" hogy ilyesmit kapjon a nyakába miután elveszítette az országos választást?

Minek?