A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szakszervezetek: a dolgozókat a legérzékenyebb pontokon érinténé a rabszolga-törvény

via Mérce blog

2018. december 6. 11:50 | 0 hozzászólás

„Tudtuk, hogy az üzemben végzett munka megterhelő, de a fáradtságnak arra a mértékére, amit a válaszok tükröztek, nem számítottunk: a fizikai dolgozók 22 százaléka mondta azt, hogy az elmúlt hetekben mindig fáradt volt és további 47 százalék azt, hogy gyakran. Tehát majdnem 70 százalék mindig vagy gyakran fáradt.”

Heves tiltakozást váltott ki a szakszervezetek körében a Munka Törvénykönyv tervezett módosítása, a rabszolgatörvény néven elhíresült javaslat. Az elképzelés 2017-ben már felmerült egyszer, a kormány akkor – most már látjuk, hogy csak ideiglenesen – visszakozott. A feltételezések szerint a javaslattal elsősorban az autógyártó multiknak akar kedvezni a kormány, nem véletlen, hogy az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) akkor is és most is határozottan elutasította, kinyilvánítva,

„nem hagyjuk, hogy tovább zsigereljék munkatársainkat, nem hagyjuk, hogy még ennél is nagyobb rugalmasságra kényszerítsenek bennünket, nem hagyjuk, hogy kollégáinkat még jobban elszakítsák a családjaiktól”.

Az AHFSZ 1996-ban alakult meg azzal a céllal, hogy az elavult gondolkodású, elöregedett szakszervezeti modellektől eltérő, modernebb felfogással legyen megfelelő ellensúlya a multinacionális nagyvállalatoknak. Az Audi győri gyárában, pusztán vállalati keretek közt mozogva évről-évre jelentős tömegeket tudott a dolgozók közül maga mögé állítani, így mára a közel 13 000 fős gyárból több mint 8500 fős létszámmal rendelkezik.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Szakszervezetek: a dolgozókat a legérzékenyebb pontokon érinténé a rabszolga-törvény


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges