Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Súlyos a munkaerőhiány – A kormány 250 ezer külföldi...

via Ténytár blog

2016. július 13. 11:49 | 2 hozzászólás

A magyar munkaerőhiány tovább fokozódott. Rekord magas értéket ért el a betöltetlen álláshelyek száma. Ma már nemcsak arról lehet beszélni, hogy bizonyos magas kvalitást igénylő iparágakban (mint például az IT-szektor), nem találnak a cégek megfelelő munkaerőt, hanem az alacsony képzettséget igénylő területeken is egyre nagyobb problémát okoz a munkaerőhiány.

A problémákat csak tetézi, hogy az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt az elmúlt években százezrek vándoroltak ki Nyugat-Európába, és nem nagyon látszik, hogy ez a trend könnyedén visszafordítható lenne.

A magyar kormány azonban csak ül a babérjain, büszke a 4 millió fő feletti foglalkoztatásra, miközben köztudott, hogy a jó adatok csak annak köszönhetőek, hogy évente több százmilliárd forintot öntenek a közmunkaprogramba, és a statisztikába beleszámolják a környező országban dolgozó magyarokat is.

Ahelyett, hogy a kormány a magyarországi munkanélküliek képzését segítené, inkább azon agyal, hogyan lehetne betelepíteni 250 ezer külföldi munkavállalót. Arról nem is beszélve, hogy népszavaztat egy olyan kérdésben, amely gyakorlatilag arról szól, hogy akarunk-e nem magyar állampolgárokkal együtt élni az államhatárainkon belül.

2016: súlyos munkaerőhiány Magyarországon

2016 első negyedévében óriásit ugrott a betöltetlen álláshelyek száma a versenyszférában, ami arra utal, hogy a magyarországi munkaerőhiány tovább fokozódik. A KSH adatai szerint összességében több mint 50 ezer állás állt üresen az év első három hónapjában. A hazai munkaerő-piaci helyzet erősen ellentmondásos: miközben látszólag javul a munkaerő-piaci helyzet, egyre jobban fékezi a növekedést a képzett munkaerő hiánya, méghozzá pont a nemzetközi téren legdinamikusabban fejlődő

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Súlyos a munkaerőhiány – A kormány 250 ezer külföldi...


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Nagyon egyszerű, semmi körmönfontság nincs benne. Vannak munkák, amikhez minimáis szakértelem is kell. De ugye a munkanélküliek átképzéséhez pénz kéne, nem is kevés, meg szakemberek, meg iskolák. Azok is pénzbe kerülnek, meg dolgozni is kell vele... Így marad az egyszerűbb megoldás. A pénzt ellopják maguknak és valahonnan behoznak, ha tudnak, pár százezer vendégmunkást. Amiben csak az a bibi, szerintem, hogy ha valóban szakképzett az istenadta, nem ide jön... Ha meg nem, ott vagyunk, ahol a part szakad... 

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Mintha  nem lenne  elég munkanélküli az országban... Miben mesterkednek már megint?