A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Sorra küldi a rendőrség az 50 ezres büntetéseket a diáktüntetéseken részt vevő fiataloknak, újságíróknak és fotósoknak

via !!444!!!

2018. március 23. 11:57 | 0 hozzászólás

Diákot ötvenezerre büntetni, mert a tüntetésen az úttesten vonult? Ezzel csak az ellenállást tüzelitek, fiúk…

Nagyon úgy tűnik, hogy nemcsak a diákokat, hanem a február 23-ai és a március 15-ei diáktüntetésen újságíróként, fotósként részt vevőket is tömegesen igazoltatta, idézte be, illetve büntette meg szabálysértés miatt a rendőrség. 

Szerdán írtuk meg, hogy több tizenéves diák (illetve, mivel fiatalkorúak, törvényes képviselőjük) is kapott értesítést az V. kerületi rendőrkapitányságról, hogy szabálysértési ügyben szeretnék meghallgatni őket. Az egyik 16 éves lány édesanyja, a a 444.hu-nak azt mondta, gyerekét és társait több rendőr fogta közre, és mindenkit igazoltattak. A diák részt vett a januári és a februári demonstráción is, utóbbin igazoltatták a rendőrök. Az édesanya elmondása szerint a gyerekek nem csináltak semmi különöset, nem volt náluk sem alkohol, sem kábítószer, a legnagyobb bűnük az volt, hogy a nagy tömegeket megmozdító demonstráción az úttesten közlekedtek. Az érintett diákok szülei közül többen a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezethez fordultak segítségért.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Sorra küldi a rendőrség az 50 ezres büntetéseket a diáktüntetéseken részt vevő fiataloknak, újságíróknak és fotósoknak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges